• Turkhane Logo

Gençler çıldırmanın eşiğinde

Geleceğe ait beklentisi kalmayan gençler akıl sağlığını da kaybediliyor. Bu durum OECD’nin hazırladığı rapora da yansıdı.

13:22 21 Temmuz 2021 Çarşamba
Gençler çıldırmanın eşiğinde
Geleceğe ait beklentisi kalmayan gençler akıl sağlığını da kaybediliyor. Bu durum OECD’nin hazırladığı rapora da yansıdı.



Rapora göre Türkiye’de her 4 gençten 3’ü ekonomiye dair endişe içinde olduğunu belirtti. Ayrıca her 3 gençten biri de akıl ve ruh sağlığını kaybettiğini kaydetti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) gençlerin pandemide yaşadığı ekonomik sorunları merceğe alan son araştırması, Türkiye’de 4 gençten 3’ünün ekonomiye dair endişe içinde olduğunu ortaya koydu. Gençlerin yüzde 65’i pandemide evlerinde bir iş kaybı olduğunu söyledi.


GENÇLER EKONOMİK DURUMLARINDAN ENDİŞELİ

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre, OECD’nin son araştırması Türkiye’de gençlerin yüzde 70’inin ekonomik endişe içinde olduğunu ortaya koydu. Araştırmada gençlere “Ailenizin ve kendinizin ekonomik durumuna dair az veya çok endişeniz var mı” diye soruldu. Türkiye’de 4 gençten neredeyse 3’ü “Evet, endişeliyim” yanıtı verdi. Araştırmada gençlerin en çok ekonomik sorun yaşadığı ülkeler Şili, Meksika, Slovenya ve Türkiye olarak sıralandı.

HER 3 GENÇTEN BİRİ AKIL VE RUH SAĞLIĞINI KAYBETTİ

Araştırmada iş kayıpları da mercek altına alındı. Buna göre Türkiye’de gençlerin yüzde 65’inin evinde pandemi başladığından bu yana bir iş kaybı yaşandı. Türkiye bu oranla araştırmada yer alan 25 OECD ülkesi içinde Estonya ve Meksika ile ilk 3’te yer aldı. Türkiye’deki gençlerin yüzde 30’u bu süreçte akıl ve ruh sağlığını kaybettiğini belirtirken Türkiye bir tek bu alanda OECD ortalamasının altında kaldı. OECD içinde pandemi sürecinde genç kadınların akıl sağlığının erkeklere oranla çok daha fazla bozulduğu verisi de dikkat çekti.

ANTİDEPRESAN KULLANIMI ARTTI

Sağlık Bakanlığının koronavirüs salgını öncesi verilerine göre Türkiye’de son yıllarda antidepresan kullanımı arttı. CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan’ın soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2017-2019 yıllarını kapsayan üç yıllık dönemde, tüm hastanelerdeki psikiyatri kliniklerine toplam 7 milyon 953 bin 651 kişinin başvurduğunu belirtti. Bakanlık verilerine göre Türkiye çapında satılan sinir sistemi ilaçlarının toplamı 308 milyon kutu olurken, bu ilaçların ağırlıklı olarak antidepresanlar oluştu.

Son güncelleme: 13:22 21.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı