• Turkhane Logo

Gel Ey Gönüller Sultanı

Samanyoluhaber.com yazarı Abdullah Aymaz yazısında bir şiiri paylaştı

12:05 31 Mayıs 2023 Çarşamba
Gel Ey Gönüller Sultanı
Samanyoluhaber.com yazarı Abdullah Aymaz yazısında bir şiiri paylaştı

ABDULLAH AYMAZ 
Bir iz düşüm torundan Şerefli büyük dede Cedd-i Emcede hitap:
Gel Ey Gönüller Sultanı
Hitap ki,Pek çok kitap, Edemez istiab.Âb ki Âbı-kevser,Âbı hayat.
Ey güzeller güzeliSevgili!Gel bir kere daha misafirimiz ol!Yeniden kur tahtını sinelerimize,Buyur bize buyura bildiğin her şeyi Ne olur ne olur!
Gel kov gönüllerimizdeki karanlıkları,Duyur bütün benliğimize ruhunun ilhamlarını.Göster bize ya Rasulallah!Yeniden diriliş yollarını.
Gel ve dağıt her gün biraz daha Azgınlaşan şu zulmetleri,Güneşlere taç giydiren ışığınla!Ve söndürüver herkesi Güneş inleten zülüm Ve adaletsizlik ateşlerini.
Gel ve çözüver Her şekliyle kine,Nefrete ve düşmanlığa kilitlenmiş Şu zavallı ruhların boyunlarındaki zincirleri!Dikkat edelim,Asıl zavallılar Zalimler gaddarlar ve kindarlar.
Coştur sinelerimiziMuhabbetle, hoşgörüyle!Sineler ki,Sevgiye, merhamete, şefkate Hasret gitmekte. 
Gel ve buluştur RuhlarımızıAklın aydınlığıyla!Gönüllerimizi de Mantık ve muhakeme enginliğiyle.Ve kurtar bizi kopukluklardan Kendi içimizdeki.
Ya Resulallah! Sen gidince, Kimimiz, başladı Akla takılıpDüz yollarda Yolsuzluk yaşamaya.Kimimiz de Saldı kendiniBir kısım gönül Hülyalarına Ve oyalandı kaldı değişik vehim ve kuruntularla. Öyle ki,Ne aklını dilini anlayabildik Ne de dalabildik.Kalbi ve Ruhi hayatın derinliklerine Ne olur acı bize ya Nebiyallah! 
Biz aklı ihmal edipGirdik kanına dünyanın. Hem de tavır alıp kalbe, Bütün bütünGörmezlikten geldik Kendi derinliklerimizi.
Ey ayı, güneşi karanlık gecelerimizin;Ey biricik rehberiYolda kalmışların Bizceleyin!
Sen bizler gibi Bir kere doğmadın sadece.Evet, zamanın her parçasıSenin için doğum vakti; Dolunay gibi. Gönüllerimize gelince, Mütevazi birer doğuş yerin. 
Bir çağrıdır Bizim perişaniyetimiz Sana ya Resulallah!Sinelerimiz seniyyetül veda… Ne olur artık Ağlayan gönüllerimize Acı da gel ve doğ canlarımıza Yaradan aşkına!Bizi yalnız bırakma; Yalnız bırakıp da Ruhlarımızı Sensizlik ateşine yakma. 
Ne ilim ne irfanımız var, Ne hayır ve taate mecalimiz;Günah ve isyanımız diz boyu.Sana sunacağımız Armağanımıza gelince,Kayda değmez bir sermayeÖlçüsünde bile değil. 
Bugüne dek 
Bırakmadık Aşındırmadık eşik, Çalmadık kapı. Ey güzeller güzeli!Gözlerimiz görmese de Mest ettiGözlerimizi,Doğuşunun emareleri.
Mest etti,Tadın, lezzetin, kokun Daha şimdiden hepimizi…Gel ve arkana al bizi Yeniden! Al ki, Vursun ışığın ruhlarımıza.
Mesajın nur,
Düşüncen nur, Ufkun nur; Her yanınla pür nursun.Aç yüzündeki Nikabını!Cihanlar dolsun nurla, Duyulsun her yanında nâmın. 
Sallallahu aleyhi vesellem Âmin yarabbi, âmin!

Son güncelleme: 12:05 31.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı