• Turkhane Logo

Gazze’yi bombalayan İsrail jetlerinin yakıtı Türkiye’den

23:25 08 Nisan 2024 Pazartesi
Gazze’yi bombalayan İsrail jetlerinin yakıtı Türkiye’den





Uğruna seçim kaybettiği İsrail’le ticareti tepkilere rağmen arttırarak sürdüren AKP hükumetinin, Gazze’ye kan kusan İsrail jetlerine de yakıt sattığı ortaya çıktı.



Gazze’ye yönelik saldırıların başlamasının ardından Türkiye ve İsrail arasında artan ticaret hacmi vatandaşın öfkesini çekerken, AKP hükumetine de tarihinin en kötü günlerini yaşatıyor.



AKP kurulduğundan bu yana en kötü seçimini geçtiğimiz hafta geçirdi. AKP’ye yönelen tepkilerden en önemlisi İsrail ile artan ticaretin, sivil katliamına rağmen kesilmemesiydi.



Hükumet ve ona bağlı medya İsrail’e gönderilen ürünlerin daha çok gıda maddeleri ve bu ticaretin amacının malzemeleri Filistinlilere ulaştırmak olduğunu söylese de İsrail’e sadece ‘gıda’ ya da ‘inşaat’ malzemeleri gönderilmiyor.



KaranlıktakiAydınlık’ün özel haberine göre, haber sitesi Türkiye’nin İsrail’e jet yakıtı ihracatına ilişkin belgelere ulaştı. Buna göre Türkiye, THY-Opet ve Petrol Ofisi üzerinden İsrail’e binlerce ton jet yakıtı ihraç etmiş ve etmeye de devam ediyor. İnanmayanlar, haberin son kısmına bıraktığımız ‘gümrük çıkış belgelerinde’ yer alan ‘Declaration Number’ sütunundaki numaraları kullanarak gümrükten sorgulama yapabilir!



Kameralar önünde İsrail’e veryansın eden iktidar ve destekçilerinin kapı arkasında yürüttükleri ticaret bütün hızıyla sürüyor. Ülkelerin uluslararası ticaretlerini, ithalat ve ihracat verilerini gösteren databaseler de, AKP rejiminin İsrail’le ticaretini artırarak sürdürdüğünü gösteriyor.



Türkiye, İsrail’e sadece gıda ya da inşaat malzemeleri de göndermiyor; tüfek yedek parça ve aksamlarının yanı sıra içki, petrol, jet yakıtı (kodu 2710) bile ihraç ediliyor. Özellikle jet yakıt sağlayan THY Opet ve Petrol Ofisi ihracat miktarları bu databaselerde görülebiliyor. Her biri için beyanname görüntüsü bile var. İsrail’in jetleri, Türkiye’den giden yakıtlarla havalanarak Gazze’lilere ölüm yağdırıyor…



/



Son güncelleme: 23:25 08.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı