• Turkhane Logo

Gazze bombanırken, Erdoğan‘ın oğlu Burak‘ın gemisi İsrail limanında yükleme yapmış

15:50 28 Kasım 2023 Salı
Gazze bombanırken, Erdoğan‘ın oğlu Burak‘ın gemisi İsrail limanında yükleme yapmış





Gazeteci Metin Cihan, İsrail’in Gazze’yi bombaladığı günlerde, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’a ait gemilerin İsrail ile ticaretine ara vermeden devam ettiğini ortaya çıkardı. Erdoğan’ın 17 Ekim’de Gazze’de hastane bombaladığı için İsrail’i kınarken, oğlu Burak Erdoğan’ın gemisinin İsrail limanında yükleme yaptığını belgelendi.



Gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in Gazze’yi bomba yağdırdığı günlerde, Burak Erdoğan’ın ortağı Mecit Çetinkaya’ya ait Halit Yıldırım adlı geminin İskenderun-Aşdod-Florida güzergahında yük taşımaya devam ettiğini belgeledi.



Metin Cihan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:



”11 ekim’de limak’a ait iskenderun limanından kalkan manta denizcilik’e ait halit yıldırım adlı gemi, 14 ekim’de israil’in aşdod limanına vardı. burada yükleme yaptıktan sonra 18 ekim’de yükünü teslim etmek üzere florida’ya hareket etti. bu sırada israil gazze’yi bombalıyordu.



bu geminin burak erdoğan ile ne ilgisi var? google arama satırına şirketin adını (manta denizcilik) ya da geminin adını (halit yıldırım) yazın, yanına da burak erdoğan ekleyin, birçok haber göreceksiniz. fakat ben bununla yetinmeyeceğim. resmi kaynaklardan kanıtlar sunacağım.



‘ŞİRKETİN ORTAĞI BURAK ERDOĞAN’



halit yıldırım gemisinin bağlı bulunduğu şirket olan manta denizcilik’in resmi kayıtlarına istanbul ticaret odası sayfasıdan baktığımızda sahibinin mecit mert çetinkaya olduğunu görüyoruz. şirketin adresi ise salacak iskele caddesi 18 olarak görünüyor. adresi aklımızda tutalım.



ama önce mecit mert çetinkaya’ya bakalım. ticaret sicil gazetesinden tc kimlik no’sunu buldum ve ito bilgi bankasından diğer şirketini tespit ettim. mb denizcilik. burak erdoğan’ın şirketi. şimdi adrese bakalım. evet aynı. web sitesi aynı. ortağına bakalım. evet, burak erdoğan.



‘ERDOĞAN İSRAİL’İ KINARKEN, OĞLUNUN GEMİSİ YÜKLEME YAPIYORDU’



özetle, cumhurbaşkanı erdoğan 17 ekim’de hastane bombaladığı için israil’i kınarken, oğlu burak erdoğan’ın şirketi israil limanında yükleme yapıyordu. 28 ekim’de yine israil’e laflar dizip insanları mitinge çağırırken, oğlunun gemisi yükünü almış, cebelitarık boğazını geçiyordu.”

Son güncelleme: 15:50 28.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı