• Turkhane Logo

Gazi’de polis ablukası: İbrahim Gökçek’in vasiyetine uygun defnine izin yok

Ailesi İbrahim Gökçek’i vasiyetine uygun biçimde defnetmek istiyor. Polis ise sabah saatlerinden itibaren özel harekat eşliğinde Gazi Mahellesini ablukaya aldı.

13:03 08 Mayıs 2020 Cuma
Gazi’de polis ablukası: İbrahim Gökçek’in vasiyetine uygun defnine izin yok
Ailesi İbrahim Gökçek’i vasiyetine uygun biçimde defnetmek istiyor. Polis ise sabah saatlerinden itibaren özel harekat eşliğinde Gazi Mahellesini ablukaya aldı.



Hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in naaşının defin için Kayseri’ye götürülmek istenmesi öncesinde Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen tören polislerce engelleniyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren mahalleyi abluka altına alan polisler, gece cemevinde nöbet tutanlar ve Gökçek ailesinin dışında kimsenin yurttaşların Cemevi’ne girmesine izin vermedi.

GAZ BOMBALARI İLE MÜDAHALE


Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyen Grup Yorum sevenleri ise, polisler müdahalesine maruz kaldı. Polisin gaz bombaları ile müdahale ettiği gruplar slogan atarak tepkilerini gösterdi. Yapılan müdahalelerde 4 kişi gözaltına alındı.

Törene katılmak üzere Cemevi’ne gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya ile sanatçı Pınar Aydınlar’ın da aralarından bulunduğu bir heyet polislerle görüştü. Heyet polis amirine Cemevi’ne girmek isteyen yurttaşların girişine izin verilmesini, yapılacak törenin ardından cenazenin yola çıkarılacağını ifade etti.

VASİYETİ

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, konser yasaklarına son verilmesi, tutuklu grup üyelerinin serbest bırakılması ve İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınlarının son bulması talebiyle 17 Mayıs 2019 tarihinde ‘süresiz ve dönüşümsüz’ açlık grevine başladı. Gökçek bir süre sonra açlık grevini ölüm orucuna çevirdi. Gökçek 323. günde siyasi taleplerinde yaşanan gelişme üzerine ölüm orucuna ara verdi ve iki gün sonra hayatını kaybetti.

Gökçek ölmeden önce memleketi Kayseri’ye defnedilmek istediğini belirtmiş öncesinde de Gazi Mahallesi’nde kendisi için bir yürüyüş ve anma töreni yapılmasını istemişti.

  Bulunduğumuz hiç bir yeri terk etmiyoruz. İbrahimin vasiyetini yerine getireceğiz! Her yeri Grup Yorum yapalım, Grup Yorum çalalım! pic.twitter.com/eBJ0gGG4eX — Grup Yorum Direniş Evi (@EviGrup) May 8, 2020

POLİS AMİRİ SALGINI ÖNE SÜRDÜ

Polis amiri ise törenin dün yapıldığını ve koronavirüs tedbirleri kapsamında fiziki mesafenin korunması gerekçesiyle girişlere izin verilmeyeceğini söyledi.

Görüşmeler sonuçsuz kalırken, yurttaşlar hem Cemevi’nde hem mahalle aralarında sloganlar atıp, Grup Yorum şarkıları seslendirerek bekleyişlerini sürdürüyor.

Son güncelleme: 13:03 08.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı