• Turkhane Logo

Gaziantep’e var, Hatay’a yok; Erdoğan’ın tehdidi sözde kalmamış!

16:50 06 Şubat 2024 Salı
Gaziantep’e var, Hatay’a yok; Erdoğan’ın tehdidi sözde kalmamış!





AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Bakın Hatay’a geldi mi? Hatay garip kaldı!” sözlerinin tamamen gerçek olduğu ortaya çıktı! Erdoğan, Hataylıları tehdidi sözde kalmamış, gereğini de yapmış. 



Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz’ın paylaştığı grafik, AKP rejimnin deprem bölgesine hizmet götürürken bile ‘ayrımcılık’ yaptığını net olarak ortaya koydu. Buna göre, AKP’li yönetimin olduğu Gazientep’te yapılması gereken konutların yüzde 36’sı tamamlanırken, Hatay’da bu oran sadece yüzde 4!



Kamil Yılmaz, konuyla ilgili paylaşımında, “Cumhurbaşkanı’nın Hataylılara yapmış olduğu uyarının ete kemiğe bürünmüş halini Mart sonunda teslim edileceği açıklanan yeni deprem konutlarının iller arasındaki dağılımında açık açık görebiliyoruz. Hatay’da 254,195 hasar gören konut var iken, Mart sonunda teslim edileceği ilan edilen 75,364 konutun sadece 10 bin 418’i Hatay’da.Depremin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Hatay’da ihtiyaç sahiplerinin sadece %4,1’i yeni evlerine kavuşacaklar. Oysa 41,922 hasar gören konutun olduğu Gaziantep’te Mart sonunda 15,160 konut teslim edilecek. Yani Gaziantepli depremzedelerin % 36,2’si bir yıl sonra yeni evlerine kavuşurken Hataylı depremzedelerin sadece %4,1’inin mağduriyeti depremden 14 ay sonra sonra son bulacak.” ifadelerini kullanıyor.

Son güncelleme: 16:50 06.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı