• Turkhane Logo

‘Gazi Turgut Aslan Operasyonu’ balonu da patladı: Ev baskınlarının ardındaki gerçek

AKP rejiminin kamuoyuna terörizmin finansmanı ile mücadele olarak sunduğu 'Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda gözaltına alınan ya da tutuklananlar arasında komşusuna soğan ve patates yardımı yapan Çorumlu çiftçi de var, SMA hastası bir bebek için bağış yapan Urfalı Eczacı da.

19:00 19 Nisan 2023 Çarşamba
‘Gazi Turgut Aslan Operasyonu’ balonu da patladı: Ev baskınlarının ardındaki gerçek
AKP rejiminin kamuoyuna terörizmin finansmanı ile mücadele olarak sunduğu 'Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda gözaltına alınan ya da tutuklananlar arasında komşusuna soğan ve patates yardımı yapan Çorumlu çiftçi de var, SMA hastası bir bebek için bağış yapan Urfalı Eczacı da.

Boldmedya’dan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gülen cemaatinin güncel mali yapılanması iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında 18 Ekim 2022’de 59 ilde onlarca eve baskın yaptı. Bu baskınlarda haklarında gözaltı kararı olan, aralarında akademisyen, öğretmen, infaz koruma memuru ve doktorların da bulunduğu 742 kişiden 666 kişi gözaltına alındı. 222 kişi tutuklandı.



SOYKIRIM OPERASYONLARI



Polisin drone’larla yaptığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından Plevne Marşı eşliğinde paylaştığı bu ev baskınları altı aydır devam ediyor. En son geçen hafta Şanlıurfa’da gözaltına alınanlarla birlikte toplam gözaltı sayısı bini, tutuklananların sayısı da 300’ü geçti.



Bizzat İçişleri bakanı tarafından duyurulan ve bu baskınlara “Gazi Turgut Aslan Operasyonu” adı verildi. Turgut Aslan, 15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı’nda başından vurularak ağır yaralandığı belirtilen ve geçirdiği ameliyatlardan gazi unvanı verilen Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire eski Başkanı.



O gece gerçekten neler yaşandığı bir muamma ama bu baskınlara Gazi Turgut Aslan Operasyonu adının verilmesi ve her açıklamada bunun altının çizilmesi fazlasıyla dikkat çekici. İktidar ve medyası  sık sık bu ismi ‘kullanarak’ teröre ve terörün finans kaynağına büyük bir darbe vurulduğu algısı oluşturmak istiyor.



Peki gerçek nedir? Medyaya yansıtıldığı gibi gerçekten terörizmin finansmanına darbe vuruluyor bu baskınlarla?



Gözaltına alınan kişilere yöneltilen suçlamalar ve suçlananların polis ve savcılık ifadelerine bakılırsa, hayır.



İşte birkaç örnek.



‘SMA HASTASI BEBEĞE PARA GÖNDERME‘ SUÇLAMASI



10 Nisan’da Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin baskınında tutuklananlar arasında bulunan eczacı K.T.’ye hem emniyet hem de hakimlik ifadesinde sadece ve sadece SMA’lı bebeği olan B.K. adlı kadına neden üç kez para transferi yaptığı soruldu. Savcı ve mahkeme “Twitter’da SMA’lı bebekle ilgili bir kampanya gördüm, insani amaçla yardım ettim.” demesini beğenmemiş olmalı ki K.T. terörizmin finansmanından tutuklandı.



MOBİLYA PARASI YATIRDIĞI İÇİN SUÇLANDI



Yine Şanlıurfada kapatılan öğrenci yurtlarında idareci olarak çalışan ve işini kaybettikten sonra kargoculuk yaparak ailesinin geçimini sağlayan M.R.D.’ye ise ev eşyası, yani mobilya aldığı B.M. adlı kadına neden para yatırdığı soruldu. Ortada yapılmış bir ticaret ve bunun ödenen parasından başka hiçbir şey yok.



KEK YAPAN ANNEYE GÖZALTI



Ev baskınlarının başladığı ekim ayında Ankara’da, eşi yedi yıldır hapiste olan üç çocuk sahibi bir kadının evi sabahın 7’sinde basıldı. Evi darmadağın eden 10 polis, o sırada çocuklarına kek yapan anneyi ve kız kardeşini alıp gitti. Kamuoyunda tepki olunca bir gün serbest bırakılan anne ve kız kardeşini de teröre finansman sağlamakla suçladılar.



Oysa eşleri tutuklu olan iki kız kardeşin tek derdi geçinebilmekti.



KANSER HASTASI ‘BAL ALDIĞI İÇİN‘ SUÇLANDI



İstanbul’da kanser tedavisi gören bir hasta, doğal bal aldığı kişiye EFT yaptığı için gözaltına alındı ve iki gün sonra serbest bırakıldı. Fakat gözaltına alınması bile çevresini tedirgin etmeye yetti. İnsanları, özellikle KHK’lıları korkutmak ve üzerlerinden baskı oluşturmak için gerçekleştirilen benzer çok gözaltı olayı var.



‘NEDEN ELMA, SOĞAN VE PATATES VERDİN‘ SORUSU



En ilginç olaylardan biri Çorum’da yaşandı. 21 Ekim 2022’de gözaltına bir çiftçiye, eski koğuş arkadaşlarının ailelerine neden yetiştirdiği elma, patates ve soğandan verdiği soruldu. Hatta sorgu sırasında soğan verirken çekilmiş fotoğrafları önüne konuldu.



Daha önce kendisi de hapis yatan çiftçinin, koğuş arkadaşının ailesine yardım eli uzatması terörle mücadele olarak sunuldu.



Örnekler tabii ki bunlarla sınırlı değil. Zaten gözaltına alınanların çoğunun serbest bırakılması da bunu gösteriyor.



Tam da işte bu nedenle bu hukuksuz ev baskınlarına, gözaltılara ve tutuklamalara ’15 Temmuz gazisi’ bir polis müdürünün ismi verildi. Büyük bir yalanı/hukuksuzluğu daha büyük bir yalanla/hukuksuzlukla gizlemek için.



Yoksa Turgut Aslan’ın, çocuklarına kek yapan kadınla, eczacıyla ya da hemşehrisi olan Çorumlu çiftçiyle ne derdi ne olabilir?

Son güncelleme: 19:00 19.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı