• Turkhane Logo

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle bir etkinliğe ev sahipliği yapacak

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV/JWF), 3 Mayıs 2022 Salı günü, 2022 Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle Basın Özgürlüğü Üzerine Düşünceler temasıyla sanal bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

00:10 02 Mayıs 2022 Pazartesi
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle bir etkinliğe ev sahipliği yapacak
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV/JWF), 3 Mayıs 2022 Salı günü, 2022 Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle Basın Özgürlüğü Üzerine Düşünceler temasıyla sanal bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.


Moderatörlüğünü Güney Afrikalı gazeteci Yazeed Kamaldienin yaptığı etkinliğe, The Guardian gazetecisinin Kiev muhabiri Isobel Koshiw, WTOP Radyosu Ulusal Güvenlik Muhabiri JJ Green ve Nordic Monitor Direktörü Abdullah Bozkurt konuşmacı olarak katılacaklar. Dünya yaşanan savaşları, çatışmaları, sosyal ve siyasal olayları haber yapanken hayatlarını riske atan ve özgürlüklerini kaybeden gazetecilerin hayatlarına ışık tutulacak.

Konuşmacılar aynı zamanda insan hakları ve basın özgürlüğü ihlalleri konusunda vatandaşları bilgilendiren ve hükümetlere basın özgürlüğünü güvence altına alma konusundaki taahhütlerini hatırlatan gazetecilerin hikayeleri de ele alınacak.
 

Dünya Basın Özgürlüğü Gününü sanal olarak kutlamak, temel insan haklarını korumada basın özgürlüğünün rolünü öğrenmek ve daha fazlası için sizleri bu söyleşiye davet ediyoruz.
 
Arka Plan
 
Güney Afrikalı gazeteci Yazeed Kamaldien’in moderatörlüğünü yapacağı söyleşide gazetecilerin haber yaparken sıcak çatışmaların ve olayların ön saflarında yer almaları ve vatandaşları yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirirken karşı karşıya kaldıkları zorluklara ele alınacak.
 
Abdullah Bozkurt, Türkiye’de gazetecilerin haber yaparken ve insan hakları ihlallerini bildirirken karşılaştıkları zorlukları, hak ihlallerini ve hikayeleri paylaşacak. Türkiyede basın özgürlüğü ile ifade ve ifade özgürlüğü de ele alınacak.
 
Yazeed Kamaldien, konuşmacılara yönelteceği sorularıyla savaşlarda ve çatışmalarda hayatlarını riske atan gazetecilerin dünya meselelerini anlatan hikayelerini ve yaşadıkları zorluklar ele alacak. Gazeteciler ayrıca hükümetlere basın özgürlüğü ve özgür bilgi akışına erişim konusundaki taahhütlerini hatırlatmada oynadığı önemli bir rolü de ele alacak.
 
Isobel Koshiw, Ukraynadan haber yapmanın zorluklarını yanı sıra medyanın ve korkusuz gazetecilerin Ukraynada meydana gelen savaş, çatışmalar ve insanlığa karşı işlenen suçların raporlamadaki rolünü ele alacak.
 
JJ Green, Ukrayna ile ilgili ulusal ve küresel perspektiflerden basın özgürlüğü, insani yârdim faaliyetleri ve güvenlik endişeleri hakkında konuşacak. JJ Green ile Global haber programı aracılığıyla gazeteciler ve insanlarla röportajlardan hikayeleri de paylaşacak.
 
Tarih: 3 Mayıs 2022 Salı
Saat: 11:00 – 12:00 EST (New York)
Link: YouTube (Canlı) - https://youtu.be/kkIl1aPESEY
 
Moderatör:
Yazeed Kamaldien, Gazeteci (Güney Afrika) 

Konuşmacılar:
Isobel Koshiw, The Guardian Gazetesi Kiev muhabiri (Ukrayna) 
JJ Green, WTOP Radyosu Ulusal Güvenlik Muhabiri (ABD)
Abdullah Bozkurt, Nordic Monitor Direktörü (İsveç) 
 

Son güncelleme: 00:10 02.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı