• Turkhane Logo

Gazeteciler ön yargılarından kurtulamıyor: Mehmet Baransu‘nun neden yargılandığından meslektaşlarının haberi bile y

İki gazetecinin yuotube kanalında yaptığı söyleşi ortaya koydu ki; Türkiye‘deki gazetecilerin önyargılarından dolayı, Mehmet Baransu gibi kendi meslektaşlarının bile neden yargılandığından haberi yok.

21:00 07 Kasım 2022 Pazartesi
Gazeteciler ön yargılarından kurtulamıyor: Mehmet Baransu‘nun neden yargılandığından meslektaşlarının haberi bile y
İki gazetecinin yuotube kanalında yaptığı söyleşi ortaya koydu ki; Türkiye‘deki gazetecilerin önyargılarından dolayı, Mehmet Baransu gibi kendi meslektaşlarının bile neden yargılandığından haberi yok.

Gazeteciler Ali Tarakcı ile Şaban Sevinç, gerçektivi ve bizimtvcomtr’nin youtube’taki ortak yayınında 35 dakika gazetecilik ve hukuk tartışması yaptı.



BARANSU F.TÖ ÜYELİĞİNDEN CEZA ALMADI



İki gazetecinin yaptığı söyleyişide, gazeteci Mehmet Baransu’nun olmayan ve yayınlanmayan bir MGK belgesinden dolayı ceza alması gündem oldu. Tarakçı, Türkiye‘deki gazetecilerin kendi meslektaşlarına karşı önyargılı olduğunu hatırlatarak, ‘‘ Baransu‘nun neden ceza aldığından haberimiz bile yok, bilinenin aksine f.tö üyeliğinden ceza almadı. ‘‘ diye konuştu.



Gazetecilerin youtube kanalındaki söyleyişisi şöyle:



-İkimiz de gazeteciyiz Şaban, Mehmet Baransu içeride, neden ceza aldı biliyor musun?”



-İşte, F.TÖ üyeleğinden…



-Yoo… F.TO üyeliğinden almadı. Baransu‘nun ceza aldığı dava, TSK‘ya ait bir belgeyi yayınlamadan dolayı ceza aldı…



-Evet, o valizdeki belgelerden.



-Değil, Hayır, o belgelerden değil. TSK‘ya ait bir belgeden….25 Ağustos 2004‘ te toplanan MGK‘nın bir kararını yayınlamaktan dolayı.



GAZETECİ BARANSU’YA ‘OLMAYAN BİR BELGEDEN‘ CEZA VERİLDİ



-Sana ilginç bir şey söyleyeceğim. O karar Taraf gazetesi dahil hiç bir gazetede yayınlanmamış. Yayınlandığı bir yer de yok. TSK bu belgenin olmadığını söylüyor. Yani Baransu olmayan bir belgeyi yayınladığı iddiasıyla 17 yıl ceza aldı. Ve aynı zamanda mahkeme de nerede yayınlandığını bilmiyor. Böyle yayınlayan bir yer yok.








İkimiz de gazeteciyiz Şaban, Mehmet Baransu içeride, neden ceza aldı biliyor musun?

Ali Tarakcı ile Şaban Sevinç @gercektivi
ve @bizimtvcomtr
ortak yayınının son 35 dakikasında gazetecilik ve hukuk tartışması yaptı.

Tamamı https://t.co/Z4mfoS2pbm pic.twitter.com/AVKeasd1Vc— MedyaTrend (@MedyaTrendNet) November 7, 2022




GAZETECİLERİN SORUNU: KENDİ MESLEKTAŞLARINA KARŞI ÖNYARGILI DAVRANMALARI



-Şimdi benim olayım şu, Sorun Mehmet Baransu meselesi değil. Sorun şu…Biz gazetecilerde Türkiye’de, biriyle ilgili bir durum var. Diyelim ki Şaban ile ilgili bir önyargım var.   Siyasi düşüncesinden, duruşundan dolayı cezaevinde. Ya gerçekten neden yargılandığını bile bilmiyoruz. ‘Oh iyi oldu, iyi ki yargılandı‘ diyoruz. ‘İyi ki ceza aldı, F.TO üyeliğinden ceza aldı.‘ diyoruz. Oysa Baransu‘nun 17 yıl aldığı ceza F.TÖ üyeliğinden değil.‘‘



BARANSU SÖZKONUSU DAVADAN BERAAT ETTİ



Öte yandan bahse konu dava, gazeteci Mehmet Baransu‘nun beraati ile sonuçlandı.



Geçtiğimiz günlerde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, Baransu’nun cezalandırıldığı “Egemen Hareket Planı Davası’ndan” cezasını bozdu. Daire aynı zamanda Baransu’nun tahliyesine hükmetti.



Gazete Duvar’a konuşan Mehmet Baransu’nun avukatı Çiğdem Koç, bilinenin aksine davanın Balyoz davasıyla hiçbir ilgisi olmadığını açıklayarak, “Baransu, Balyoz davasından hiç yargılanmadı. Egemen Harekat Planı diye kimsenin görmediği bir plandan yargılandı. Zaten Genel Kurmay Başkanlığı ‘biz o belgeyi imha ettik’ dedi. Bu davadan tahliye oldu ancak GDO’lu pirinç davasından tutuklu olduğu için tahliye edilmeyecek. Dosya Yargıtay’da. Yargıtay’ın da bu dosyayı bozacağını umuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.



Son güncelleme: 21:00 07.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı