• Turkhane Logo

Gazeteci Yılmaz’ın Gazeteci Baransu hakkında söylediklerine meslektaşlarından sert tepki geldi

T24 Köşe yazarlarından Mehmet Y Yılmaz'ın Gazeteci Mehmet Baransu hakkında söylediklerine meslektaşlarından büyük bir tepki geldi.

19:42 20 Kasım 2019 Çarşamba
Gazeteci Yılmaz’ın Gazeteci Baransu hakkında söylediklerine meslektaşlarından sert tepki geldi
T24 Köşe yazarlarından Mehmet Y Yılmaz'ın Gazeteci Mehmet Baransu hakkında söylediklerine meslektaşlarından büyük bir tepki geldi.


Gazeteci Bülent Keneş, Yılmazın sözlerine sert tepki göstererek, Ahmet Altan’ın gazeteciliğinin, adamlığının lavaboya sümkürdüğü sümük olamayacak soytarı dedi.

Hürriyet Gazetesinin eski yazarından ve son dönemde T24te köşe yazmaya başlayan Mehmet Y Yılmaz katıldığı bir televizyon yayınında Taraf Gazetesinin yaptığı haberciliğe ve Gazeteci Mehmet Baransunun Gazeteciliğini eleştirdi. Yılmazın eleştirileri meslektaşları tarafından daha sert bir şekilde eleştirildi.


Gazeteci Mehmet Y Yılmaz katıldığı televizyon programında şunları dile getirdi; Taraf berbat bir gazetecilik örneğiydi. Taraf için gazeteciliğin kötü yapıldığı bir örnek bile diyemeyiz. Gazetecilik yoktu. Kasıt vardı, Vardı diye düşünüyorum. Bir muhabir o güne kadar adını hiç bilmediğimiz bir muhabir. Hiç kimsenin ulaşmayı dahi hayal edemeyeceği belgeyle odana geliyor. Sen de genel yayın müdürüsün. Önce dersin Mehmet aferin tebrik ederim, iyi bulmuşsun da nereden buldun bunun sahibi kim. Biz yöneticiler olarak muhabirlerimize hep sorduk. Muhabir de genellikle önce kaynağını korumak için der ki Abi kaynağı şimdi sana söyleyeyim, söylemeyeyim falan. Dersin ki oğlum ya söyle ya da bunu çöpe atarım bu haberi. O zaman muhabir de söyler ben bu haberi şundan aldım. Çünkü önce bunun sorgulanması gerekirdi yönetici olarak. Bu bir bavul belge sana nasıl geldi, nereden geldi. Çünkü bu söz konusu belgeler ordunun gizli belgeleriydi. Üzerlerinde gizli damgaları vardı. Ve o muhabir bu tür bir şeye ulaşabilecek mesleki bir geçmişi yok. Şimdi hapiste ama öyle bir meslek geçmişi yok. Daha önce böyle bir haber bulmuş da sana getirmiş değil. Bunlar gazeteci değil, bunlar görevlendirilmiş o çetenin elemanları.

BARANSUNUN HABERİ DÜNYA MEDYASINDA DERLENEN 47 HABER ARASINA GİRDİ

Yılmazın Gazeteci Mehmet Baransu hakkında söylediklerine büyük tepki gösteren Gazeteci Bülent Korucu, Baransunun 2009 yılında Sedat Simavi Yılın gazetecilik ödülünü aldığını hatırlattı. Korucu, Baransunun O Dört Er Böyle Öldü: Pimini Çekip Bombayı Verdi haberi Columbia Üniversitesi Medya ve İletişim Program Direktörü Prof. Dr. Anya Schiffrin tarafından dünya medyasından derlenen 47 haber arasına da girdiğini belirterek ne kadar başarılı bir gazeteci olduğunu anımsattı.

Gazeteci Bülent Keneş de Yılmazı çok sert ifadelerle eleştirdi. Gazeteci Keneş, Yılmaza yönelik, Gazetecilikleri, adamlıkları Ahmet Altan’ın gazeteciliğinin, adamlığının lavaboya sümkürdüğü sümük olamayacak soytarı, “yaptıkları gazetecilik değildi” diyor. Mesleğe 90’ların ilk yarısında başlayan Baransu’nun ise meğer gazetecilik geçmişi yokmuş(!) Abv! ifadelerini kullandı.

  Mehmet Baransu 2009 yılında Sedat Simavi Yılın gazetecilik ödülünü almıştı. O Dört Er Böyle Öldü: Pimini Çekip Bombayı Verdi haberi Columbia Üniversitesi Medya ve İletişim Program Direktörü Prof. Dr. Anya Schiffrin tarafından dünya medyasından derlenen 47 haber arasına da girdi https://t.co/9nz906EE9u — Bülent Korucu (@bulent_korucu) November 19, 2019 Journo Mehmet Y.Yilmaz, another one of closet #Erdogans apologists, uses govt narrative in a bid to slander wrongfully jailed journalists, --veteran author Ahmet Altan and #Turkeys great investigative journalist Mehmet Baransu-- says they are not journalists. #Shame pic.twitter.com/Pg9FYd81oU — Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) November 19, 2019 Gazetecilikleri, adamlıkları Ahmet Altan’ın gazeteciliğinin, adamlığının lavaboya sümkürdüğü sümük olamayacak soytarı, “yaptıkları gazetecilik değildi” diyor. Mesleğe 90’ların ilk yarısında başlayan Baransu’nun ise meğer gazetecilik geçmişi yokmuş(!) Abv! pic.twitter.com/i8fj6csagm — Bulent Kenes (@bkenes) November 19, 2019

  Buyurun Dinç Bilgin. Bir dönem Mehmet Y. Yılmazın da patronu: Mehmet Baransu gibi olmak isterdim! https://t.co/nVM5FkK3TG — Selahattin Sevi (@selahattinsevi) November 19, 2019 Balyoz darbesini deşifre ettiği için tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu ve Taraf Gazetesinin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Şevki Çoban hakkında, Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme, Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama ve MİTin görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme suçlarından 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava açılmıştı.


Son güncelleme: 19:42 20.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı