• Turkhane Logo

Gazeteci Öztürk, Alaattin Çakıcı'nın ifadesinin neden alınamadığını yazdı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na tehditler savuran organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkındaki soruşturmada bir aydır işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

14:17 20 Aralık 2020 Pazar
Gazeteci Öztürk, Alaattin Çakıcı'nın ifadesinin neden alınamadığını yazdı!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na tehditler savuran organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkındaki soruşturmada bir aydır işlem yapılmadığı ortaya çıktı.


Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcıya yönelik başlatılan soruşturmanın seyrini yazdı.

 Öztürk, Çakıcının bugüne kadar ifadesinin alınamamasını, yetkililer adresinde bulunamamasına bağlıyor. Alaattin Çakıcı kitabımda da belirttiğim gibi, daha çok teknesinde kalıyor. değerlendirmesini yaptı. 


Öztürk yazısında, Şikâyetin üzerinden tam bir ay geçti. Bu süreçte, Çakıcının bir türlü ifadesinin alınmaması TBMMde defalarca gündeme getirildi. Bu durum eleştiri konusu olmaya devam ediyor.Gelelim, bu konuda soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının neler yaptığına. Önce, Çakıcının adresinin belirlenmesine çalışıldı. Çakıcının İstanbul ve Bodrumda iki adresi belirlendi. Çakıcının İstanbuldan çok Bodrumda bulunduğu savcılığa bildirildi. ifadesini kullandı. 

Öztürk yazısında şunları kaydetti:

Ankara C. Savcısı Avni Rıfat Baysal tarafından 23 Kasım 2020de, yani şikayet dilekçesinin sunulmasından 5 gün sonra, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna, Çakıcının adresi bildirildi. Çakıcı ile ilgili gönderilen yazıda sorulması istenen sorular da belirtildi. Savcılığın yazısını okuyoruz:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; Aşağıda açık kimliği ve adresi yazılı Alaattin Çakıcının Cumhuriyet Başsavcılığınıza  davet edilerek;
Müşteki Kemal Kılıçdaroğluna karşı yazılan hakaret ve tehdit içerikli olduğu iddia yazının yayınlandığı Twitter hesabının kendisine ait olup olmadığı, yazının kendisi tarafından yazılıp yazılmadığı, yazı kendisi tarafından yazılmış ise bu yazıyı nerede kaleme aldığının sorularak şüpheli sıfatı ve delillerin tespiti ile ikmal olunacak talimatın Cumhuriyet Başsavcılığımız Basın Suçları Soruşturma Bürosuna gönderilmesi rica olunur.

Çakıcının bugüne kadar ifadesinin alınamamasını, yetkililer adresinde bulunamamasına bağlıyor. “Alaattin Çakıcı” kitabımda da belirttiğim gibi, daha çok teknesinde kalıyor. O yüzden kendisine tebligat yapılamadığı belirtiliyor. Çakıcının ifadesinin alınması durumunda sorulara nasıl cevap vereceği de merak ediliyor.

Son güncelleme: 14:17 20.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı