• Turkhane Logo

Gazeteci Güngör Arslan’ı öldüren tetikçi: 'Seni rahat ettireceğiz' dediler

Gazeteci Güngör Arslan’ı öldüren fail R.Ö.’nün ilk ifadesinde iki kişinin kendisine 'Güngör Arslan'ı vuracağız, bunu da sen yapacaksın, seni çok rahat ettireceğiz’ dediğini anlattı.

15:08 20 Şubat 2022 Pazar
Gazeteci Güngör Arslan’ı öldüren tetikçi: 'Seni rahat ettireceğiz' dediler
Gazeteci Güngör Arslan’ı öldüren fail R.Ö.’nün ilk ifadesinde iki kişinin kendisine 'Güngör Arslan'ı vuracağız, bunu da sen yapacaksın, seni çok rahat ettireceğiz’ dediğini anlattı.


Ses Kocaeli Gazetesi sahibi Güngör Arslan, dün saat 15.00 sularında Cedit Mahallesindeki ofisinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Güngör Arslan, kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Cinayet faili R.Ö. gece yarısı yakalandı. Güngör Arslan cinayetinin faili R.Ö. emniyetteki ilk ifadesi ortaya çıktı. Fail, iki kişinin kendisine “Güngör Arslanı vuracağız. Bunu da sen yapacaksın. Seni çok rahat ettireceğiz. Bir daha hiçbir sorun yaşamayacaksın, ailen de böyle bir sorun yaşamayacak’ dediğini anlatan R.Ö., daha sonra Derince bölgesinde boş bir araziye götürüldüğünü ve atış talimi yaptıklarını söyledi.

‘SENİ ÇOK RAHAT ETTİRECEĞİZ’


Evrensel’de yer alan haberde edindikleri bilgilere göre 20’li yaşlarında olan tetikçi R.Ö. ilk ifadesinde cinayetten 1 gün önce 2 kişinin kendisine ulaştığını söyledi. Mahalleden de tanıdığı bu 2 kişi ile önce telefonla irtibat kurduğunu anlatan R.Ö. aynı kişilerin daha sonra kendisini arabayla aldığını belirtti. İfadesinde bu kişilerin kendisine “Güngör Arslanı vuracağız. Bunu da sen yapacaksın. Seni çok rahat ettireceğiz. Bir daha hiçbir sorun yaşamayacaksın, ailen de böyle bir sorun yaşamayacak dediğini anlatan R.Ö., daha sonra Derince bölgesinde boş bir araziye götürülerek atış talimi yaptıklarını anlattı.

‘ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM’ İDDİASI

Daha sonra gazeteye gittiğini ve bir haberle ilgili Güngör Arslan ile görüşmek istediğini belirttiğini anlatan tetikçi R.Ö. odasına gittiği Arslan’la tartıştığını, ardından Arslan’ın ayağına 2 el ateş ettiğini söyledi. Bahsi geçen 2 kişinin kendine Öldüreceksin demesine rağmen Arslan’ı öldürmek istemediğini savunan R.Ö., Arslan’ın üzerine geldiğini düşünerek 4-5 el havaya ateş açtığını, o kurşunlardan birinin Arslan’a isabet etmiş olabileceğini iddia etti. Azmettiricilerin kendisine bir avukat da gönderdiğini söyleyen R.Ö., Ben sizin gönderdiğiniz avukatı istemiyorum diyerek bunu reddettiğini de ifadesinde anlattı.

Daha önce de çeşitli suç kayıtları olan ve suça süreklenen bir çocuk olan R.Ö.’nün bugün Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmesi bekleniyor.

ARSLAN 4 YIL ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Gazeteci Güngör Arslan’ın dört yıl önce de saldırıya uğradığı ve o saldırıdan sonra bir video paylaştığı ortaya çıkmıştı. Yayımladığı videoda, “Öldürülen ne ilk ne de son gazeteci olacağım” diyen Güngör Arslan’ın sözleri şöyle olmuştu:

“Hepinizin bildiği gibi ben gazeteciyim. Bu kentte yaklaşık 30 yıldır gazetecilik yapıyorum. Yaptığım başka bir iş yok. Bu ülkede gazetecilik mesleğini yaptığınız zaman başına gelecekler aşağı yukarı belli. Bu ülkede gazeteci olduğu için saldırıya uğrayan, cezaevine giren, silahla öldürülen ne ilk gazeteci benim ne de son gazeteci ben olacağım. Bu ülkede Abdi İpekçi’ler Uğur Mumcu’lar öldürüldü. Onlarca gazeteci cezaevinde yattı, yatıyor. Onlarca, yüzlerce gazeteci de fiziki saldırıya maruz kaldı, ben de onlardan bir tanesiyim. Ben de böyle bir saldırıya dün akşam maruz kaldım. Bu benim başıma gelen ilk saldırı değil; daha önce pek çok yerde silahlı saldırı ve suikast girişimine maruz kaldım. Bundan sonra da mutlaka bunlar başıma gelecek. Sebebi de şu; gazetecilik mesleğimi yapmaya çalışıyorum. Ben bugün de yazdım, yarın da yazmaya devam edeceğim.”

Son güncelleme: 15:08 20.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı