• Turkhane Logo

Gazeteci Gencel’in darp edilmesini AKP’li rektör Nükhet Hotar istemiş

17:50 08 Şubat 2024 Perşembe
Gazeteci Gencel’in darp edilmesini AKP’li rektör Nükhet Hotar istemiş





Arjantin’de tutuklu bulunan suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş, tutuklanan gazeteci Süleyman Gencel ile ilgili, “Darp edilmesini istediler. Bunu bizzat benden Ahmet Kurtuluş’un ofisinde Nükhet Hotar talep etti” dedi. Kurtuluş, mağdurların cezaevinde, gerçek suçluların ise dışarıda olduğunu kaydetti.



Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü ve AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın adı A3 Haber Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Süleyman Gencel’in tutuklanmasıyla yeniden gündeme geldi. Hotar tarafından açılan hakaret davasında 1 yıl 2 ay hapis cezası verilen Gencel, geçtiğimiz hafta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arjantin’de tutuklu bulunan suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ise Gencel’in darp edilmesini Nükhet Hotar’ın talep ettiğini öne sürdü.



GENCEL, HOTAR’I RAHATSIZ EDEN YAZILARIYLA BİLİNİYOR



Hotar hakkında yazdığı yazılarla gündeme gelen Gencel, 2013 yılında ofisi basılarak kimliği belirsiz kişilerce darp edildi. Aradan geçen 7 yılın ardından ise Gencel’in darp edilmesine ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi. İzmir merkezli bir suç örgütünün lideri Serkan Kurtuluş, 2020 yılında Arjantin’de yakalandı. Kurtuluş tutulduğu cezaevinde İzmir’deki birçok kirli ilişkiye dair bilgiler verdi. Bunlardan biri de Süleyman Gencel’in darp edilmesi olayıydı. Gencel’in AK Partili Rektör Hotar tarafından darp ettirildiğini iddia eden Kurtuluş, bu olayı da bizzat kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi. Kurtuluş, Gencel’in tutuklanmasının ardından söz konusu iddialara ilişkin Gazete Duvar’dan Cihan Başakçıoğlu’na konuştu.



HOTAR KENDİSİ İLE İLGİLİ VİDEOLARIN YAYINLANMASINDAN KORKUYORDU



Tutuklu gazeteci Süleyman Gencel’in Hotar’ın talimatıyla bizzat kendisi tarafından darp ettirildiğini söyleyen Kurtuluş, talimatın ise öldürülen AKP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un ofisinde verildiğini öne sürdü. Kurtuluş, şunları söyledi:



“Süleyman bey Nükhet Hotar ile ilgili haber yapmıştı. Dolayısıyla Nükhet Hotar bu haberlerden rahatsız olmuştu. Gencel’in o haberin üstüne gitmesini istemiyordu ve Gencel’in elinde kendisi ile ilgili bazı video kayıtlarının olduğunu düşünüyordu. Bunları yayınlayacağından dolayı korkuyordu. Bu yüzden Süleyman Gencel’e gözdağı vermek istiyorlardı. Gencel’i sadece darp etmek değil daha farklı şeyler de yapmak istiyorlardı. İlk etapta çok fazla ses getirebilir diye çekindikleri için darp edilmesini istediler. Bunu bizzat benden Ahmet Kurtuluş’un ofisinde Nükhet Hotar talep etti.



EMNİYET HOTAR’IN TALEBİYLE DELİLLERİ KARARTTI



Ben de üç kişiyi yolladım, Gencel’in darp edilmesini sağladım. Şimdi onlarla böyle bir iş işine girdiğim için pişmanım ama o zamanlar böyle düşünmüyordum. Gencel’in ev adresini, iş yeri adresini gidip geldiği yerlerin bilgilerini verdiler. Bana da olaydan sonra bütün kamera kayıtları silinecek diye garanti verdiler. Gerçekten hiçbir şey olmadı, kamera kayıtları silindi. Yapan çocuklar da hiçbir şekilde deşifre olmadı. Nükhet Hotar’ın talebiyle bütün delilleri emniyet kararttı.”



MAĞDURLAR CEZAEVİNDE GERÇEK SUÇLULAR DIŞARIDA



Gencel’in tutuklanmasına üzüldüğünü dile getiren Kurtuluş, “Gencel’in tutuklandığını burada öğrendim. Türkiye’de hukuk olmadığı için, suçlular adaleti ve ülkeyi yönettiği için gerçek suçlular yargılanmadılar. Haklarında işlem dahi yapılmadı. Hiçbir şekilde kendisine dokunulmadı ve bu hükumet olduğu sürece dokunulmayacak. Gerçek mağdur tutuklandı ve cezaevine girdi. Mağdurlar cezaevinde gerçek suçlular dışarda ellerini kollarını sağlayarak geziyorlar ve bir şekilde ülkeyi yönetiyorlar. Türkiye’de hukukun olmadığı ve adalet olmadığı ortada” dedi.

Son güncelleme: 17:50 08.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı