• Turkhane Logo

Gazeteci Erk Acarer: Ahmet Dönmez’e saldıranlar, öncesinde 3 gün keşif yaptı

Gazeteci Erk Acarer, Stockholm’de gazeteci Ahmet Dönmez’e yönelik saldırıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

00:56 30 Mart 2022 Çarşamba
Gazeteci Erk Acarer: Ahmet Dönmez’e saldıranlar, öncesinde 3 gün keşif yaptı
Gazeteci Erk Acarer, Stockholm’de gazeteci Ahmet Dönmez’e yönelik saldırıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.


Gazeteci Erk Acarer, Stockholm’de gazeteci Ahmet Dönmez’e yönelik saldırıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. YouTube’da kendisine ait ‘Belgeli Yorum’ kanalında konuşan Erk Acarer, Dönmez’e yönelik saldırının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kadar uzandığını açıkladı. Acarer, “Saldırı Süleyman Soylu’nun Ankara’daki ekibine dolaylı yoldan bağlı. Saldırıyı planlayan Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu ve Ankara’ya bakan akrabası Sadık Soylu’yla birlikte yürüyen bir isim.” diye konuştu.

Ahmet Dönmez’in saldırı öncesinde tehdit edildiğini hatırlatan Erk Acarer, saldırıyı Ayhan Bora Kaplan’ın yaptığını söyledi. Ahmet Dönmez’in en son Ayhan Bora Kaplan’la ilgili haberler yaptığını hatırlatan Acarer, Ayhan Bora Kaplan’ın Ahmet Dönmez’i öldürme planları yaptığını anlattı.


Erk Acarer, saldırıyla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: 

Dönmez çok akıllı bir hamle yaptı ve İsveç istihbaratıyla irtibata geçti. Bunun üzerine Ayhan Bora Kaplan İsveç’teki taşeronlarla konuştu. Saldırıyı yaptırdı. Saldırıyı gerçekleştiren kişiler Almanya’dan kiralık bir araçla geldiler. Önce keşif yaptılar. Bu keşif 3 gün sürdü. Dönmez’in evinin fotoğraflarını çektiler. Süre uzadı. Ayhan Bora Kaplan, süre uzadığı için şahısları sıkıştırmaya başladı. Bu acele Ahmet Dönmez’in hayatını ikinci kez kurtardı.

Şahıslar Dönmez’i vurmaktan vazgeçtiler ve darp ettiler. Fotoğrafları ve vidoları çektiler ve Ayhan Bora Kaplan’a gönderdiler. Ayhan Bora çok kızdı. Madem vuramayacaktınız, uyandırmasaydınız bari dedi. Saldırganlar ‘ülkenin çok korunaklı’ olduğu için öldüremediklerini’ söylediler.

Son güncelleme: 00:56 30.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı