• Turkhane Logo

Gazeteci Deniz Yücel’den sert eleştiri: Berlin bir suçluya ev sahipliği yapıyor

Gazeteci Deniz Yücel, Berlin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlamasını, ‘bir suçluya ev sahipliği yapmak’ olarak değerlendirdi.

15:30 20 Eylül 2018 Perşembe
Gazeteci Deniz Yücel’den sert eleştiri: Berlin bir suçluya ev sahipliği yapıyor
Gazeteci Deniz Yücel, Berlin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlamasını, ‘bir suçluya ev sahipliği yapmak’ olarak değerlendirdi.

Yücel, Alman hükümetinin Türkiye’nin demokrat ve laik kesimlerine ihanet ettiğini ileri sürdü. Öte yandan bazı muhalif gruplar, Berlin ve Köln’de protesto eylemleri düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya’ya yapacağı resmi ziyaret, Türkiye’de bir yıla yakın tutuklu kalan gazeteci Deniz Yücel’in sert tepkisine yol açtı. Medya ödülü almaya geldiği Berlin’de konuşan Yücel bu ziyareti, “Alman hükümeti, özgür, demokratik ve laik bir toplum için özlem duyan tüm Türkiye’ye bir kez daha ihanet edecek gibi görünüyor.” sözleriyle eleştirdi. Gazeteci Yücel, Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier’in, “devlet sofrasında bir suçluya ev sahipliği yapacağını” savundu.

Die Welt Türkiye muhabiri Deniz Yücel, terör propagandası suçlamasıyla 355 gün tutuklu kaldıktan sonra 16 Şubat 2018’de serbest bırakılmıştı.


KÜRTLER PROTESTO HAZIRLIĞINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berlin ve Köln şehirlerinde planlanan ziyaretleri, bölgede yaşayan muhalif gruplar tarafından protesto edilecek. Berlin’de planlanan en büyük gösterilerinden biri, Kürt ve sol grupların oluşturduğu ‘Erdoğan Not Welcome’ (Hoş gelmedin Erdoğan) girişimince düzenlenecek. 28 Eylül cuma günkü protestoya 10 binden fazla kişinin katılması bekleniyor. Protestocular ertesi gün Köln’de sokağa çıkacak.

Öte yandan, planlanan protesto gösterileri nedeniyle Berlin ve Köln’de yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı açıklandı. Emniyet yetkililerinin alınan önlemlere ilişkin ayrıntıları önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl hizmete açılan DİTİB Merkez Camii’nin resmi açılışını yapacak.


ERDOĞAN KÖLN’DE CAMİ AÇACAK

Erdoğan’ın 29 Eylül’deki Köln programının en önemli ayağını DİTİB Merkez Camii’nin açılışı oluşturacak. Deutsche Welle kaynaklarına göre, gurbetçilere yönelik salon konuşmasına Alman tarafının sıcak bakmadığı Erdoğan, Köln’de cami açılışındaki konuşmayla yetinecek. DİTİB’in açıklamasının tersine, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet’in Erdoğan’la birlikte cami açılışına kesinlikle katılmayacağı açıklandı.

Alman mimar Paul Böhm tarafından tasarlanan ve modern bir mimariye sahip olan Köln Merkez Camii’nde yaklaşık 1.100 kişi ibadet edebiliyor.

MERKEL İLE İKİ KEZ BULUŞACAK

28 ve 29 Eylül tarihlerinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın daveti üzerine Almanya’yı ziyaret edecek Erdoğan’ın iki kez Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelmesi planlanıyor. İki lider 28 Eylül’de beraber iş yemeği yiyecek ve 29 Eylül’de de ikili görüşme yapılacak. Steinmeier’in ev sahipliğindeki bir resepsiyona katılacak olan Erdoğan, Steinmeier ile de bir araya gelecek.

İki günlük ziyaretinde Erdoğan, askeri törenle karşılanacak, Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in onuruna vereceği yemeğe katılacak.


KAYNAK: IPA

Son güncelleme: 15:30 20.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı