• Turkhane Logo

Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı

Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, İçişleri Bakanlığı’na saldırı hakkındaki şüphelerini anlatan gazeteci Ayşenur Arslan’ın gözaltına alındığını duyurdu.

13:25 03 Ekim 2023 Salı
Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı
Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, İçişleri Bakanlığı’na saldırı hakkındaki şüphelerini anlatan gazeteci Ayşenur Arslan’ın gözaltına alındığını duyurdu.





Avşar, Twitter’dan şunları yazdı: “TEM polisleri Ayşenur Arslan’ın kapısında. Ayşenur abla gözaltına alınıyor. Çağlayan’a götürülecek…”




TEM polisleri Ayşenur Arslan’ın kapısında. Ayşenur abla gözaltına alınıyor. Çağlayan’a götürülecek…— Seyhan Avşar (@seyhanavsar) October 3, 2023




Ne olmuştu?



Pazar günü saat 09:30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bombalı saldırı düzenlenmiş, iki saldırgan ölmüş, iki polis de hafif yaralanmıştı.



Dün bu saldırının tartışıldığı Halk TV’deki ‘Medya Mahallesi’ programında gazeteci Ayşenur Arslan, saldırganların kolay bir şekilde İçişleri Bakanlığı’nın önüne kadar gelmesini sorgularken şunları demişti:



”Belki o kendisini patlattı denilen kişi, terörist, üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan… Efendim ‘İşte bir PKK’lı teröristin öcünü alıyorlardı.’ Yahu hiçbir şey yapamadan ölünmez. Her şey bana sorarsanız aykırı. Durup dururken kendisini patlatmış…



Ama esas olarak bu benim -hem çok film izlerim hem de Türkiye’de yaşıyorum- aklıma takılan şeylerden birisiydi. İddia da edemem elbette. Bir fantezi olarak görüp geçin. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek… Neden Ankara’da bir araba… O kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız, düz kontak yapacaksınız, bombayı (yükleyip) gideceksiniz. Ankara’da bunu yapmak varken neden Kayseri’de birini öldürerek (yapıyorsun)…



Halk TV’ye inceleme



RTÜK Başkanı Şahin, Twitter’dan Arslan’ın bu sözlerinin yer aldığı bölümü paylaşarak Halk TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.



Arslan’ı da hedef alan Şahin paylaştığı videoya şu notu düşmüştü:



“Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır.”



Patronu da hedef aldı



Şahin’in bu tweet’inden sonra Cafer Mahiroğlu da gazeteci Arslan’ı hedef almıştı. Arslan’ın sunduğu ‘Medya Mahallesi‘ programını sonlandırdıklarını açıklayan Mahiroğlu, Twitter’dan şunları yazmıştı:



”Halk TV olarak ülkemize  demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan  geri adım atmadık, atmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür. 



Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz.”



Soruşturma



Şahin ve Mahiroğlu’nun hedef almasından sonra İstanbul başsavcılığı, Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.



Açıklamada şunlar denmişti: “2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan’nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarfettiği sözlere ilişkin ‘Terör örgütü propagandası yapma‘ veSuçu ve suçluyu övme’ suçlarından soruşturma başlatılmıştır.”

Son güncelleme: 13:25 03.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı