• Turkhane Logo

Garo Paylan: 3 Suikastçi devrede!

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Avrupa'da yaşayan gazetecilere, yazarlara ve önemli aydınlara suikaste ilişkin mecliste konuştu. Paylan, 3 suikastçinin devreye girdiğini açıkladı.

19:24 20 Aralık 2017 Çarşamba
Garo Paylan: 3 Suikastçi devrede!
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Avrupa'da yaşayan gazetecilere, yazarlara ve önemli aydınlara suikaste ilişkin mecliste konuştu. Paylan, 3 suikastçinin devreye girdiğini açıkladı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Geçen hafta sonu pek çok kaynaktan doğrulattığım, başta Almanya olmak üzere Avrupada yaşayan Türkiyeli vatandaşlarımıza dönük suikast veya suikastlar zinciriyle ilgili bir girişimde bulunulmak üzere olunduğuna dair istihbarat aldım dedi.

Alevi, Ermeni veya Kürt kökenli vatandaşların yıllardır Avrupa’da yaşadığını belirten Paylan, şu görüşleri savundu:

Türkiye merkezli bir yapı, bu suikastların işlenmesi için belirli suikastçıları harekete geçirmiş durumdadır. Bu istihbarat başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa devleti tarafından ciddiye alınmış, istihbarat örgütleri harekete geçmiş ve belirli kişilerle, gruplar korumaya alınmış durumdadır. Bu istihbaratı aldıktan hemen sonra hükümetin yetkili kişileriyle de iletişime geçtim. Bununla ilgili sorumluluklarını hatırlatarak, harekete geçmelerini talep ettim.

Açıklamasının ardından gazetecilerin, alınan istihbarata ilişkin soruları üzerine Paylan, istihbaratı aldığı kaynağı ve hangi kişilerin hedef alındığını söyleyemeyeceğini belirtti. Paylan, “Bu tip cinayetlerde mesele sansasyon yaratmaktır. Sizlerde bunu tahmin edebilirsiniz. Hangi isimler üzerinden sansasyon yaratılabilecekse liste o yöndedir. Ellerinde bir liste olduğu iddiası var” dedi.

“Özellikle AKP’nin son dönemdeki baskıcı uygulamalarından dolayı binlerce akademisyen, gazeteci, siyasetçi, kanaat önderi Avrupa’da yaşamak durumunda bırakıldı. Bu gazeteciler, akademisyenler hükümet, cumhurbaşkanı ve medya tarafından ‘vatan haini’ olarak yaftalandılar. Bu çeşit söylemler ve siyasetin yarattığı bu iklimler maalesef belirli odakları harekete geçirir.

HDP’li Paylan, bir soru üzerine MİT, emniyet ve hükümetin ilgili bakanlarına gerekli bilgileri verdiğini bildirdi. Paylan, “Ogün Samast vari 3 suikastçının devrede olduğuna ilişkin ham bir bilgi var. Bizim meselemiz o 3 tetikçi değil, o 3 tetikçiye ‘öldür’ diyenlerin durmasını istiyoruz” ifadesini kullandı. AVRUPADA GAZETECİ VE YAZARLARA SALDIRI PLANI DEŞİFRE OLDU

Son güncelleme: 19:24 20.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı