• Turkhane Logo

Gabon devletinin desteğiyle kaçırılan 3 öğretmen Türkiye'ye getirildi

Gabon Devleti'nin verdiği destekle Türk Okullarında çalışan 3 eğitimci kaçırılarak Türkiye'ye getirildi.

12:29 10 Nisan 2018 Salı
Gabon devletinin desteğiyle kaçırılan 3 öğretmen Türkiye'ye getirildi
Gabon Devleti'nin verdiği destekle Türk Okullarında çalışan 3 eğitimci kaçırılarak Türkiye'ye getirildi.

Afrikada yer alan Gabonda yeni bir adam kaçırma vakası daha yaşandı. Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Gabon devletinden teslim aldığı 3 eğitimci yasadışı yollarla Türkiyeye getirildi.  

KAÇIRILAN EĞİTİMCİLERİ

Gabonda eğitim veren Türk Okullarında çalışan Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, Gabon Devletinin MİTe teslim etmesiyle Türkiyeye kaçırdılar.


Gabonun başkenti Librevilden özel uçakla kaçırılan eğitimcilerin adli makamlara teslim edildiği kaydedildi.


SUÇLAMALAR EĞİTİM KURUMUNDA ÇALIŞMIŞ OLMAK

Özpınar hakkında Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği ve Seydişehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla arama ve yakalama kararı bulunduğu kaydedildi. 
/ OSMAN ÖZPINAR
Gabonun başkenti Librevildeki Uluslararası Türk Gabon Okulu müdürü olarak görev yapan Özpınar, mayıs 2017 itibarıyla Kenya çapında faaliyet gösteren Işık Akademileri (Light Academy) adlı eğitim kurumunun koordinatörü ve genel direktörü pozisyonundaydı.


Adnan Demirönal hakkında is Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği mahkemesinin Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla tutuklama ve yakalama kaydı bulunuyor. /Adnan Demirönal
Adnan Demirönalın tutuklama ve yakalama gerekçesinin ise  Gabonda yer alan ait Işık Okullarında (eski adı Ecole Privée International Turco-Gabon) müdür olarak görev yapıyor olması. 

Akbaş hakkında ise Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği ile Osmaniye 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla arama ve yakalama kaydının bulunduğu iddia edildi.
 
İbrahim Akbaş

Akbaşın, Gabonda Işık Okullarının genel müdürlüğünü yaptığı belirtildi. 

Gabonda 23 Martta Gabon güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi ve MİTe teslim edildi. 

Son güncelleme: 12:29 10.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı