• Turkhane Logo

Furkan Vakfı Gönülleri’ne işkence: Daha fazlasını yaparız, buna dayanamazsın!

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 10 Eylül’de gözaltına alınan 3 Furkan Gönüllüsüne işkence yapıldığı öğrenildi.

20:37 12 Eylül 2021 Pazar
Furkan Vakfı Gönülleri’ne işkence: Daha fazlasını yaparız, buna dayanamazsın!
Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 10 Eylül’de gözaltına alınan 3 Furkan Gönüllüsüne işkence yapıldığı öğrenildi.


Müvekkili Yusuf Tapan’a işkence yapıldığını emniyetin önünde açıklayan avukat Yusuf Işık “Müvekkilim bizzat gasp büro amirinin kendisini darp ettiğini, hakaretler savurduğunu söyledi. Bunu söylerken gerçekten o kadar zorlanıyorum ki, anadan üryan bir şekilde soyulmuş, yere yatırılarak vurulmuş, küfürler, tehditler edilmiş, affedersiniz, ‘seni hadım ederiz, sana cob sokarız’ tarzında bir takım tehditler hakaretler savrulmuş.” dedi.

“AĞZINDAN SU BASILDI, NEFES ALMASI ENGELLENDİ”


İşkencelerin bunlarla sınırlı kalmadığını vurgulayan Yusuf Işık, “Müvekkilimizle ilk görüşmeye gittiğimizde bekletildiğimiz sırada onlara işkence yapılıyordu. İki saat, bitmiyor, yetinmiyor, yere yatırıyor, ağzından su basıyorlar, nefes almasını engelliyorlar. Daha da bitmiyor, ‘eğer bize bildiklerini anlatmazsan sana yarın daha fazlasını yaparız ve artık buna dayanamazsın’ diyorlar.” diye konuştu.
  Müvekkilim Yusuf Tapan’ın maruz kaldığı bu elim işkence hadisesi tarafımca tutanak altına alınmıştır.

AdanaEmniyetinde İşkence pic.twitter.com/SytUjBsLWN — Av. Yusuf Işık (@avyusufisik) September 11, 2021
“ADANA EMNİYETİNDE İSLAM DÜŞMANLARI MI VAR?”

Dün geceden beri Adana Emniyeti önünde nöbet tutan ve arkadaşlarının serbest bırakılması için “Adalet adalet işkence rezalet” diye slogan atan Furkan Gönüllülerinin arasında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Başkanı Alparslan Kuytul da vardı.

Twitter hesabından açıklama yapan Kuytul, “Adana Emniyeti kaç defadır bize zulmediyor. Adana Emniyetinde İslam düşmanları mı var? Adana Emniyeti bizim üzerimize iftira atmak istiyor. Gözaltına alınanlar şahit gösterdikleri halde şahitleri dinlemiyorlar ve işkence yapmaya devam ediyorlar.” dedi.

Adana Emniyet Müdürü’nün olaya müdahale etmesi gerektiğini ifade eden Kuytul, bu olayın peşini bırakmayacaklarını, işkenceci polisler ve rapor yazmayan doktor hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
  Alparslan Kuytul Hocaefendi, Adana Emniyetinin işkence yaparak hala gözaltında tuttuğu 3 Furkan Gönüllüsünü emniyet önünde bekliyor.

AdanaEmniyetinde İşkence#AdanaEmniyeti pic.twitter.com/ncd31X1TKG — Alparslan Kuytul (@alparslankuytul) September 11, 2021
“KENDİLERİYLE ALAKASI OLMAYAN SUÇU ÜSTLENMEYE ZORLANDILAR”

Furkan Vakfı’ndan yapılan basın açıklamasına göre 3 Furkan Gönüllüsü kendileriyle alakası olmayan suçu üstlenmeye zorlandı. Açıklamada şöyle denildi:

“10 Eylül günü 3 Furkan Gönüllüsü kardeşimiz Adana Emniyeti tarafından gözaltına alındı. İlk etapta gözaltının yine bir basın açıklaması ya da özgürlük mücadelesi sebebiyle yapıldığını düşünüldü. Müvekkilleri ile görüşmek için emniyete giden avukatların emniyete alınmaması üzerine kardeşlerimiz ile ilgili endişemiz artmaya başladı. Israrlar üzerine avukatların müvekkilleri ile görüştürülmelerine ancak bugün izin verildi. Avukatların görüşmesiyle Furkan Gönüllülerinin kendileri ile alakalı olmayan bir olay sebebiyle gözaltına alındıkları ve gözaltı sürecinde işkenceye maruz bırakılarak suçu üstlenmeye zorlandıkları ortaya çıktı. Üstelik ağır işkenceye maruz kaldıkları açıkça görülmesine rağmen Adli Tıp doktorunun darp raporu yazmadığı da öğrenildi. Adana Emniyetinin işkencesini ve hukuksuz muamelelerini şiddetle kınıyoruz! Apaçık hukuksuzluk yapan Adana Emniyeti ve Adli Tıp doktoru hakkında bir an evvel soruşturma başlatılmalıdır. Furkan Gönüllüleri olarak Adana Emniyetinde gözaltına bulunmaya devam eden kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımızı, işkence ve hukuksuz muamelelere son verilinceye kadar Adana Emniyetinin önünden ayrılmayacağımızı buradan kamuoyuna ilan ediyoruz!”

 

Son güncelleme: 20:37 12.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı