• Turkhane Logo

Fransa, Ukrayna’ya asker mi gönderiyor?

Rus İstihbaratına göre Fransa, Ukrayna'ya 2 Bin Asker Göndermeye Hazırlanıyor.

13:15 21 Mart 2024 Perşembe
Fransa, Ukrayna’ya asker mi gönderiyor?
Rus İstihbaratına göre Fransa, Ukrayna'ya 2 Bin Asker Göndermeye Hazırlanıyor.


TURKHANE.COM- MOSKOVA
Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü SergeY Narışkin, Fransız hükümetinin Ukraynaya asker gönderme planları olduğunu açıkladı. Tahminlerine göre, birliklerde yaklaşık 2 bin Fransız askeri bulunacak.
Ayrıca Narışkin, Fransız askerlerinin Ukraynaya gelmesi durumunda Rus ordusu için meşru bir hedef haline geleceklerini ifade etti. Ancak, SVR Direktörü, Fransız hükümetinin ordusunun yaşayacağı kayıpları pek önemsemediğini de sözlerine ekledi.
SVR Direktörü, Rusyanın 17 Ocakta Ukraynadaki yabancı savaşçılara yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı hatırlattı. O dönemde birkaç düzine Fransızın öldüğünü ancak Fransız hükümetinin bu kayıpları resmen doğrulamadığını belirtti.
Narışkin, Ukraynada öldürülen Fransızların sayısının çoktan psikolojik açıdan önemli bir eşiği aştığını belirtti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukraynaya Batılı birlikler gönderme olasılığını açıklamıştı. Macron, Fransanın henüz doğrudan savaş hattına asker göndermeyi düşünmediğini ancak Ukraynalıları eğitmek ve mayın temizlemek için birlik gönderme olasılığını değerlendirdiğini ifade etmişti.
Macronun açıklamalarına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinden yorum geldi. Putin, NATO ülkelerinden askerlerin Ukraynanın kuzeyinde bulunduğunu belirtirken Macronun açıklamalarını iç siyasi sorunları örtbas etme çabası olarak nitelendirdi.

Son güncelleme: 13:15 21.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı