• Turkhane Logo

First Lady Trump’ın sözcüsü açıkladı: Neden Gülen cemaati okulu ziyaret edildi?

ABD ile Türkiye arasında 15 Temmuz sonrası alevlenen Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin kriz, Trump yönetimi ile başka bir sürece evrildi.

11:15 07 Mart 2019 Perşembe
First Lady Trump’ın sözcüsü açıkladı: Neden Gülen cemaati okulu ziyaret edildi?
ABD ile Türkiye arasında 15 Temmuz sonrası alevlenen Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin kriz, Trump yönetimi ile başka bir sürece evrildi.




Donald Trump’ın eşi, ABD First Ladysi Melania Trump’ın, Oklahoma eyaletindeki Gülen cemaatine ait charter okulu Dove School of Discovery’i ziyareti son 24 saatin gündemlerinden. Özellikle iktidara yakın medya, tepki başlıkları ile ziyareti haberleştirirken First Lady Sözcüsü Stephanie Grisham’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 
  .@FLOTUS is taking Be Best on the road! Her three-state tour began at Dove School of Discovery today in Tulsa, where the First Lady praised educators for sculpting our next generation with a focus on building strong character.


Todays 1600 Daily: https://t.co/A68ueVC88u pic.twitter.com/P75pWBkmup — The White House (@WhiteHouse) 5 Mart 2019

The Intercept’ten Robert Mackey, Gülen cemaati okulunun özellikle seçilip seçilmediği ve Beyaz Saray’ın bu durumdan önceden haberin olup olmadığı sorulan Grisham’ın doğrudan cevap vermeyi reddederek mail yoluyla bir yanıt verdiğini aktarıyor. Thank you to the teachers, leadership & students of DOVE School of Discovery in Tulsa for welcoming me today. There is great work being done! It is so important that education includes not only academics, but the importance of a strong sense of character & values. #BeBest pic.twitter.com/sRRMMASrlx — Melania Trump (@FLOTUS) 4 Mart 2019

Mackey’in aktardığına göre First Lady Sözcüsü, Dove School of Discovery’in ziyaret için seçilmesini, 2018 yılında National School of Character Award (Karakter Sahibi Okul) ödülü almasına bağlıyor ve ekliyor:

“Okul ayrıca mükemmel akademisyenleri ve karakter eğitimine olan bağlılığı nedeniyle seçildi. Okul ziyareti öncesi tavsiye edildi (Beyaz Saray’a) ve onaylanması sonrasında bu ziyaret gerçekleşti. ”

Robert Mackey, haberinde Ahval Editörü İlhan Tanır’ın, ziyarete ilişkin haberden yaptığı Twitter paylaşımını da alıntılıyor.
#Welp!
First Lady visit Gulen connected school. Same schools the Erdogan gvt has been lobbying to close for years:

U.S. First Lady Melania Trump visits Gülen-linked charter school in Oklahoma | https://t.co/bSTF76g1R8 — ilhan tanir (@WashingtonPoint) 5 Mart 2019 15 Temmuz darbe girişiminin ardından okulda aramalar yapıldığına ve herhangi bir usulsüzlük yaşanmadığı bilgisine de atıfta bulunan Mackey, TRT World’de konunun uzun uzadıya tartışıldığına dikkat çekiyor.



Programdaki konuklardan Paolo von Schirach’ın, “bu okulun cemaat okulu olup olmadığının Beyaz Saray tarafından bilinmemesinin imkânsız olduğu” görüşünü alıntılayan yazar, Ankara’ya bir tür mesaj gönderilmiş olacağı yorumuna yer veriyor.

Kaynak: Ahval

Son güncelleme: 11:15 07.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı