• Turkhane Logo

Finlandiya'nın NATO üyeliğine Türkiye'den onay

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliğine Türkiye'nin onay verdiğini duyurdu.

18:47 17 Mart 2023 Cuma
Finlandiya'nın NATO üyeliğine Türkiye'den onay
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliğine Türkiye'nin onay verdiğini duyurdu.

AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşı Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, Finlandiyanın NATO üyeliğine Türkiyenin onay verdiğini duyurdu.
Erdoğanın açıklamaları şöyle: 
Türkiye ve Finlandiya tarihi olarak iyi ilişkiler içinde bulunan iki dost ülkedir. 1924 yılında imzalanan anlaşmayla tesis edilen ilişkiler daha da güçlenmiştir.
Finlandiya hükümeti ile halkının gösterdiği dayanışma için bir kez daha teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizde Türkiye-Finlandiya ilişkilerini geliştirmekteki ortak niyeti teyit ettik. Geçen yıl ikili ticaret hacmimiz 2 milyar doları geride bıraktı. Orat hedefimiz ilk etapta 3 milyar Dolar daha sonra da 5 milyar dolara ulaşmak. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi çeşitlendirmeye hazırız.
Görüşmelerimizde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel mevzuları ele aldık. Finlandiyanın Türkiyenin AB üyeliğine verdiği güçlü desteği önemsiyoruz.
Finlandiyanın NATOya başvuru konusu görüşmelerde önemli yer tuttu. Finlandiya ve İsveçin katılım sürecinin başlatılmasına Madridte onay vermiştik. Türkiyenin haklı tereddütlerini giderilmesini istemiştik.
Finlandiyanın bu konuda samimi adımlar attıklarını gördük. Finlandiyanın NATOya katılım protokoünün TBMMdeki onay sürecini başlatmaya karar verdik.

Son güncelleme: 18:47 17.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı