• Turkhane Logo

Financial Times’tan İmamoğlu manşeti: Masasında hem Nutuk hem de Kur’an var

02:00 06 Nisan 2024 Cumartesi
Financial Times’tan İmamoğlu manşeti: Masasında hem Nutuk hem de Kur’an var





İngiltere’de yayınlanan Financial Times gazetesi, bugünkü manşetine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu taşıdı. Gazete, İmamoğlu’nu “masasında hem Nutuk var hem de Kur’an var” diyerek anlattı.



Financial Times, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dair dikkat çeken bir analiz yayınladı.



İngiltere’nin saygın gazetelerinden biri olan Financial Times, 31 Mart yerel seçimlerini yakından takip etti. Bugün de İstanbul’da yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu’nu manşetine taşıdı.



İmamoğlu’nun seçimleri kazanmasının ardından makam odasında dua okutmasına dikkat çeken gazete, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük rakibinin İmamoğlu olduğunu vurguladı. İmamaoğlu, “Masasında hem Nutuk hem de Kuran var” diye tarif edildi.



Haberde İmamoğlu’nun son seçimleri kazanmasıyla birlikte Erdoğan’ın karşısındaki en büyük rakip olarak ifade edilirken muhalefet açısında hayati öneme sahip bir kişi olduğu vurgulandı. Analizde İmamoğlu ‘karizmatik ve daha yumuşak bir dindar’ olarak nitelendirildi. Haberde ayrıca İmamoğlu’nun bu mizacının, laik ideoloji üzerine kurulu olan CHP’nin dışından da oy almasını sağladığı ifade edildi.



İmamoğlu’nun Financial Times’a yaptığı “ben gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin laik düzende, demokratik düzende ve bu çeşitlilikle yüzyıllarca var olmasını istiyorum” açıklamasına ithafen gazete İmamoğlu hakkında, “Masasında hem önemli bir Atatürk konuşması olan Nutuk hem de Kur’an sergileniyor” satırları kullanıldı.

Son güncelleme: 02:00 06.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı