• Turkhane Logo

Financial Times: Dava Erdoğan’la ilgili soru işaretleri yarattı

‘Washington-Ankara ilişkileri kesilebilir’

17:21 02 Aralık 2017 Cumartesi
Financial Times: Dava Erdoğan’la ilgili soru işaretleri yarattı
‘Washington-Ankara ilişkileri kesilebilir’

İngiliz Financial Times gazetesi, eski Halkbank genel müdür yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davanın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak kafalarda soru işaretleri yarattığını yazdı.

Onlarca yıl hapis cezasıyla karşı karşıyayken savcıyla anlaşarak ‘sanık’ken ‘tanık’ konumuna geçen Rıza Sarraf, ’Atilla’ya karşı ABD davası’nda üç gün boyunca ifade vermişti.

Sarraf, İran’a yönelik ABD yaptırımlarının delindiği bankacılık işlemleri için dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’dan onay ve talimat geldiğini söylemişti.

Sarraf, eski Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan’a da milyonlarca dolar (bir keresinde 2 milyon dolar), eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’a ise en az 45-50 milyon avro rüşvet verdiğini anlatmıştı.

‘Washington-Ankara ilişkileri kesilebilir’

BBC Türkçe’nin aktardığına göre gazetenin New York ve Ankara’daki muhabirleri Gregory Meyer ve Laura Pitel’in imzalarını taşıyan habere göre Sarraf, Erdoğan ve arkadaşlarını töhmet altında bırakabilecek davanın odağına yerleşmiş durumda.

İran’a entrikayla petrol ve gaz karşılığı milyonlarca dolar ödenerek bu ülkeye yönelik yaptırımların ihlal edildiğinin öne sürüldüğü hatırlatılan haberde, “Bu dava Washington ile Ankara arasındaki ilişkilerin kesilmesine de yol açabilir” dendi.

Gazeteye göre ABD’deki davanın yanısıra, Washington’un Suriye politikası ve Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmeyi reddetmesi, iki NATO müttefiki arasındaki ilişkileri çok uzun süredir görülmedik ölçüde düşük bir noktaya indirmiş durumda.

Bankalara ceza korkutuyor

Haberde dava sonucunda Türkiye’de Türk bankalarına büyük cezalar kesilmesinden korkulduğu belirtildi.

Son güncelleme: 17:21 02.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı