• Turkhane Logo

Filmleri aratmayan olay: Yıllarca hizmetçilik yaptığı patronu, gerçek babası çıktı

14:25 03 Ağustos 2023 Perşembe
Filmleri aratmayan olay: Yıllarca hizmetçilik yaptığı patronu, gerçek babası çıktı





Manisa’da Yeşilçam filmlerindeki senaryoları aratmayacak bir olay yaşandı. Şimdi 72 yaşında olan Kalbiye Sağlam adlı kadın, yıllardır evinde hizmetçi olarak çalıştığı Niyazi Üzmez adlı fabrika sahibi patronunun aslında babası olduğunu öğrendi. Babasının itirafı ile ortaya çıkan gerçek, DNA testi ile doğrulandı. Kalbiye Sağlam, ölen babasının miras bıraktığı milyarlarca liralık servete ortak oldu.



Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Kalbiye Sağlam’ın, yıllarca evinde hizmetçilik yaptığı patronu Niyazi Üzmez’in aslında gerçek babası olduğu ortaya çıktı.



Manisa’da yaşanan olayda 1950’li yıllarda 21 yaşındaki Ümit Etyüzen, Manisa’da tuğla fabrikası bulunan Hasan Üzmez’in 16 yaşındaki oğlu Niyazi Üzmez’den hamile kaldı. Ümit Etyüzen apar topar tuğla fabrikasında bekçi olarak çalışan Enver Zorlukaya ile evlendirildi. İddiaya göre Zorlukaya, ilk başta bebeği istemedi. Bebek doğunca Zorlukaya, bebeği bir dere kenarına bıraktı. Ancak daha sonra pişman olan Zorlukaya, bebeği  alarak Ümit Etyüzen ile büyütmeye başladı. Ümit Etyüzen, kızına Kalbiye ismini verdi ve Zorlukaya’nın nüfusuna kaydettirdi.



Babası Hasan Üzmez ile birlikte fabrikayı işleten Niyazi Üzmez, “Bu gerçeği kimseye anlatmayın” diyerek yemin ettirdiği Ümit Etyüzen’e fabrikada iş verdi. Ümit Etyüzen’in resmi nikâhlı eşi Enver Zorlukaya ise aynı fabrikada bekçi olarak çalışıyordu. Ümit ve Enver çifti fabrikanın bekçi evinde kalıyorlardı. Hasan Üzmez’in, oğlu Niyazi Üzmez’e “Çocuğunun annesi bu kadına bir ev yap” demesi üzerine Niyazi Üzmez, iddiaya göre 60 metrekare bir arsa aldı. Fakat evi yapmaları için fabrikasından bir tuğla bile vermedi.



71 YIL SONRA GELEN İTİRAF HAYATINI DEĞİŞTİRDİ



Sabah’tan Ceyhan Torlak’ın haberine göre; ilerleyen yıllarda Kalbiye Sağlam da tıpkı annesi gibi Üzmez ailesinin yanında hizmetçi olarak çalışmaya başladı. Kalbiye, 14 yaşında iken evlendirilip Manisa’ya gelin gitti. Ancak Kalbiye 28 yaşındayken eşi vefat edince iki çocuğuyla birlikte dul kaldı. Kalbiye, uzaktan akrabası bildiği ve dayı dediği Niyazi Üzmez’in yanına geri döndü. Kalbiye, yıllarca Niyazi Üzmez’in Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki evinde, dükkânında; yazın Çeşme’deki yazlığında çalıştı. Kalbiye’nin annesi Ümit Etyüzen 1996’da 66 yaşındayken hayatını kaybetti.



Resmi nikâhlı eşi İnci Üzmez’den üç çocuğu olan Niyazi Üzmez, geçen yıl mayıs ayında Turgutlu’daki bir restoranda yemek yerken yıllarca herkesin “Bu çocuk sana ne kadar çok benziyor” dediği Kalbiye’ye gözleri dolarak gerçeği itiraf etti. Kalbiye, dayı dediği Niyazi Üzmez’in, gerçek babası olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadı.



DNA TESTİ İLE DOĞRULANDI



Şu anda 72 yaşında olan Kalbiye Sağlam, avukat Varol Turbay aracılığıyla Turgutlu Aile Mahkemesi’nde babalık davası açtı. Babalık davası devam ederken 20 Şubat’ta iş insanı Niyazi Üzmez 88 yaşında vefat etti. Baba Niyazi Üzmez’in cenazesi morgdayken örnekler alındı. Anne Ümit Etyüzen’in de mezarı açılarak DNA testi için örnekler alındı. Mahkeme tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testiyle yüzde 99.9 Niyazi Üzmez’in biyolojik babası olduğu kesinleşti. Rapor Turgutlu Aile Mahkemesi’ne gönderildi.



1 MİLYARLIK SERVETE ORTAK OLDU



Kalbiye Sağlam, DNA testinde Niyazi Üzmez’in kızı olduğunun tespit edilmesi sonrasında, Üzmez’in sahibi olduğu iki tuğla fabrikası ve 30 taşınmazın da aralarında bulunduğu yaklaşık 1 milyar liralık servete de ortak oldu.

Son güncelleme: 14:25 03.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı