• Turkhane Logo

Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'de 198 kişi öldü

Filistin, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında en az 198 kişinin öldüğünü duyurdu.

10:29 08 Ekim 2023 Pazar
Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'de 198 kişi öldü
Filistin, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında en az 198 kişinin öldüğünü duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrailin Gazzeye yönelik hava saldırılarında en az 198 kişi hayatını kaybetti, bin 610dan fazla kişi de yaralandı. Hamas militanlarının İsraile roket saldırısı gerçekleştirmesinin ardından İsrail hava saldırılarıyla karşılık vermişti.

DW Türkçenin haberine göre İsrailin resmi acil yardım kuruluşu Kızılkalkan (Magen David Adom), Hamasın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından Gazzeden atılan roketlerin İsrailde en az 70 kişinin ölümüne neden olduğunu duyurdu.
Herzog: Şimdi İsrailin yanında durma zamanıİsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. X hesabından bir mesaj yayınlayan Herzog, Bugün Hamasın gerçek yüzünü gördük. Tek amacı Gazzede yaşayan ve suçu olmayan erkekleri, kadınları ve çocukları soğukkanlılıkla öldürmek olan bir terörist ordu ifadelerini kullandı. Hamasın ve destekçilerinin, uluslararası toplum tarafından kesin bir dille kınanması çağrısında bulunan Herzog, Şimdi İsrailin yanında kararlılıkla durmanın, İsraili ve alçak bir düşman karşısındaki haklı ve ahlaki mücadelesini desteklemenin tam zamanı dedi:

İranın dini lideri Ayetullah Ali Hamaneyin danışmanlarından Yahya Rahim Safavi ise, ülkesinin haber ajanslarından ISNAya verdiği demeçte, İsraile saldırı düzenleyen Hamas güçlerini tebrik etti. ISNA, Safavinin Filistin ve Kudüsün kurtuluşuna kadar Filistinli savaşçıların yanında duracağız sözlerini kamuoyuna aktardı.
İran devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde de, milletvekillerinin koltuklarından kalkarak İsraile ölüm sloganları attığı gösterildi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanani de, yine ISNAya yaptığı açıklamada, Bu operasyonda sürpriz faktörü ve diğer karma yöntemler kullanıldı. Bu da Filistin halkının işgalciler karşısındaki güvenini göstermektedir dedi.
NATOdan Hamasa sert kınamaNATOdan yapılan açıklamada, Hamasın İsrail’e yönelik saldırıları şiddetle kınandı. NATO Sözcüsü Dylan White, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Düşüncelerimiz kurbanlar ve olaydan etkilenen herkesle birlikte. Terörizm özgür toplumlar için temel bir tehdittir ve İsrailin kendini savunma hakkı vardır ifadelerine yer verdi.

Son güncelleme: 10:29 08.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı