• Turkhane Logo

Fethullah Gülen olmadı bari Hakan Şükür’ü verin.

Erdoğan, rahip Brunson serbest bırakılması karşılığında Hakan Şükür’ün iadesini istemiş!

14:00 31 Ekim 2022 Pazartesi
Fethullah Gülen olmadı bari Hakan Şükür’ü verin.
Erdoğan, rahip Brunson serbest bırakılması karşılığında Hakan Şükür’ün iadesini istemiş!

Türkiye-ABD ilişkilerinin gerilmesine neden olan rahip Brunson’un serbest bırakılması karşılığında ABD Başkanı Donald Trump’dan Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesini isteyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD yönetiminin bu isteğini reddetmesi üzerine Hakan Şükür’ü istediği ortaya çıktı.



Erkam Tufan Aytav’ın sunduğu Tayyibistan programına konuk olan Eski AKP milletvekili ve milli futbolcu Hakan Şükür önemli açıklamalarda bulundu.



Aytav’ın ‘Rahip Brunson karşılığında Türkiye’nin sizin iadenizi istediği yönünde bir duyum aldım. Bu bilgi doğru mu?’ şeklindeki soruya Hakan Şükür şöyle cevap verdi:



‘‘Türkiye her şey çok popülist bir ortamda, semboller üzerinden dönüyor. Benim siyasete girişim, bu dönem yaşadıklarım, Türkiye’de bu kadar önemli şeyler başarmış bir insan olarak bunu da kendimi methetmek için söylemiyorum. Üçüncü, dördüncü dünya ülkelerinde daha çok diktatoryal rejimlerde futbol alanı kullanılır. Futbol kitlelere ulaşma aracıdır. Futbol ve futbolun en üst seviyedeki kişisini zaman zaman kendi çıkarları doğrultusunda kullanırlar. Devlet politikasını tek bir adamın iki dudağı arasına sıkıştırdığınızda Türkiye’deki o popülist politikalara sizi kullanmak isteyebilir.



Buranın güvenlik bürokrasisinde bunları yaşadım. Biz Kaliforniya bölgesinde yaşadığımız için burası biraz daha liberal, demokrasiye, insan haklarına ve ABD’nin normal şartlarındaki özüne uygun bir yer.  Burada biz önceki başkan döneminde değişmeye yüz tutmuş kurallar birilerinin de Amerika’yı koruma içgüdüsüyle davranmasına sebep oluyor, evet böyle bir şey gerçekleşmiş anladığım kadarıyla.



Beni isteyenlerin partisinde milletvekiliydim, bir suç beyan etmeleri lazım ki burada da ifadenizin alınıp bunun da neticesinde hukuk kuralları gereği bir iade gerçekleşsin. Evet böyle bir olay gerçekleşmiş.’’



ERDOĞAN TRUMP’DAN FETHULLAH GÜLEN’İN İADESİNİ İSTEMİŞTİ



17 Mayıs 2017’de dönemin ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, rahip Brunson’un serbest bırakılmasını isteyen Trump’dan Fethullah Gülen’in Türkiye iade edilmesi istemişti.



İzmir’de, ‘terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı’ iddiasıyla 9 Aralık 2016’da tutuklanan ve 593 sonra cezaevinden tahliye edilen İzmir Diriliş Kilisesi Rahibi ABD vatandaşı Andrew Craig Brunson’un serbest bırakılmıştı. Brunson tahliye edilmesinin ardından ABD’ye gitmişti.



https://youtu.be/D-F_0g7RsfM





Son güncelleme: 14:00 31.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı