• Turkhane Logo

​Ferdi Tayfur: Ülkede baskı var da bizim gözümüz mü görmüyor?

Türkiye’de özgürlüklerin baskılandığına dair her geçen gün şikayetler artıyor. Olağanüstü Hal ile yönetilen Türkiye hakkında Dünyanın saygın sivil toplum örgütleri de bu yönde raporlar yayımlıyor.

18:22 14 Nisan 2018 Cumartesi
​Ferdi Tayfur: Ülkede baskı var da bizim gözümüz mü görmüyor?
Türkiye’de özgürlüklerin baskılandığına dair her geçen gün şikayetler artıyor. Olağanüstü Hal ile yönetilen Türkiye hakkında Dünyanın saygın sivil toplum örgütleri de bu yönde raporlar yayımlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı aydınlara yönelik ‘vatan hiani’ gibi ithamlarla tepki gösterdiğine şahit oluyoruz. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için Erdoğan, Bu teröristlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” demişti.
 
Son dönemde bir takım ünlü ismin Cumhurbaşkanlığından gelen davetlere katılımı ve Erdoğan’la fotoğraf karesine girme çabası bazı meslektaşları tarafından eleştiri konusu olmuştu. Erdoğan’a destek veren isimlerden biri olan Hülya Koçyiğit verdiği söyleşide, Bu ülkede baskı yok, aksine herkes fazla özgür deyince yaşanan tartışmalar alevlenmişti.
 
Koçyiğite ilk destek ise hükümete yakınlığıyla eleştirilen Yavuz Bingölden gelmişti. Bingöl, “Tamamen katılıyorum” diyerek Koçyiğite sahip çıkmıştı.





 
Koçyiğite ilk tepki ise Oyuncu Ayşen Grudadan gelmişti:
 
Sevgili Hülya, daha ne yapsınlar pardon, kamçıyla mı dövsünler bizi?
 
Koçyiğitin sarf ettiği sözlere benzer bir açıklama ise arabesk müziğin efsane isimlerinden Ferdi Tayfurdan geldi. Postadan Alev Gürsoy Cimine konuşan Ferdi Tayfur, Kime baskı yaptılar? Ne baskısı? Gösterin bana parmağınızla şu adama baskı yaptılar, şu sanatçıya şunu yaptılar diye... Yok böyle bir şey! Ülkede baskı var da bizim gözümüz mü görmüyor? Bana baskı gören birini getirin. Allah aşkına geçsinler bunları dedi.
 
Tayfur, şarkıcıların Afrin operasyonuna destek olması için ise şu sözleri sarf ediyor:
 
Yahu orada ne yapacaklar yas mı tutacaklar? Bu insanlar oraya moral bozmaya değil, askere moral vermeye gidiyor. Sanatçı ne yapar? Şarkı türkü söyler, müzik aleti çalar. Halk ne yapar? Bunları dinler. Askerimiz içerisinde bu isimlerin her birini nasıl seven Mehmetçiklerimiz vardır kim bilir? Normalde bir kez görmedikleri, belki bir kez olsun konserlerine bile gidemedikleri o sanatçıları orada yanlarında görmek onlarla iç içe şarkı türkü söylemek ne kadar iyi gelmiştir onlara düşünebiliyor musunuz? Moral ne ile olur? Şarkıyla, türküyle olur.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan için ise Tayfur, Cumhurbaşkanı’ndan ne bekler sanatçılar biliyor musunuz? Sadece bir selam! Onun bir gülümsemesi bile yeter bize. Kimsenin ne para ne torpil beklentisi olabilir. Ne reklama ne paraya ne de o dedikleri yalakalığa ihtiyacı olmayan değerli sanatçılarımız onlar. Cumhurbaşkanı da sanatçıların değerini bilen saygın bir lider sözlerini kullanıyor.

Son güncelleme: 18:22 14.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı