• Turkhane Logo

Fenerbahçe taraftarı: Meclis’te Hizbullah istemiyoruz

Sarı lacivertli taraftarlar, Fenerbahçe-Trabzonspor maçında “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” diye slogan attı.

09:00 19 Mayıs 2023 Cuma
Fenerbahçe taraftarı: Meclis’te Hizbullah istemiyoruz
Sarı lacivertli taraftarlar, Fenerbahçe-Trabzonspor maçında “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” diye slogan attı.





AKP listelerinden seçime giren dört HÜDA-PAR adayı milletvekilliğini garantilemişti.



Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasında tribünde “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sesleri yükseldi.




Fenerbahçe tribünleri: Mecliste hizbullah istemiyoruz! pic.twitter.com/my0COPywMX— Tek Yol FENER (@TekYolFener) May 18, 2023




HÜDA-PAR, Türkiye’de adı ‘domuz bağı ve mezar evler’le anılan Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde. Örgüt, faili meçhul cinayetlerle bilinen JİTEM’in lağvedilmesiyle başlayan süreçte liderleri Hüseyin Velioğlu’nun öldürülmesiyle zayıflamış; eski Diyarbakır emniyet müdürü Gaffar Okkan’ın suikast sonucu öldürülmesiyle başlayan operasyonlar sonucuysa artık görülmez olmuştu.



Ancak 2004’te serbest kalan örgüt üyeleri Mustazaflar ile Dayanışma Derneği’ni kurmuştu. Dernek, Hizbullah’a yakın bulununca kapatılmıştı. 2012’ye gelindiğindeyse bu örgüt elemanları HÜDA-PAR’ı kurup silahsız siyasete başladı. 



Örgütün amaçları arasında şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurmak da var. 1990’larda sokak ortasında cinayetler işleyen, insan kaçırıp  işkenceyle öldüren ve faili meçhul cinayetlerde parmağı olduğu belirtilen Hizbullahçı bazı isimler, 2019 yerel seçimler öncesi tutuklu bulundukları cezaevlerinden tahliye edilmiş, konu Meclis gündemine de gelmişti.

Son güncelleme: 09:00 19.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı