• Turkhane Logo

‘Fen lisesine yakın sahibinden kiralık’

TEOG'un yerine gelen yeni sistem yeni sorunlara kapı araladı...

20:45 07 Kasım 2017 Salı
‘Fen lisesine yakın sahibinden kiralık’
TEOG'un yerine gelen yeni sistem yeni sorunlara kapı araladı...

Yaklaşık 1.1 milyon öğrencinin adrese dayalı yerleştirmeye göre liselere yerleştirileceğinin açıklanması üzerine emlakçılar ve ev sahipleri, kiralık ve satılık ev ilanlarında ‘sisteme uygun’ güncelleme yaptı. İlan başlıklarındaki, oda sayısı, toplu taşımaya yakınlık, dairenin yaşı, bulunduğu semt gibi seçenekler yerini okul isimlerine bıraktı. İlanlar arasında, ‘Çocuğunuzun geleceği için fen lisesine yakın, sahibinden kiralık’ ifadesine yer veren oldu.

Habertürk gazetesinden Fatmanur Boylu’nun haberine göre Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hacı Ali Taylan adrese dayalı sistemin gelmesinin emlak sektöründe de değişikliklere neden olacağına değindi:

“Vatandaş, adrese dayalı yeni sistemin açıklanmasıyla tercihlerini bu yönde kullanacaktır. Ancak bu yönelim sınırlı sayıda olabilir. Aşırı yüklenme olamaz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda ciddi önlemler alması gerekiyor. Bu saatten sonra okul önemli bir tercih olacaktır. Çünkü gelen müşteri bilinçli geliyor. Bu anlamda emlak sektöründe ciddi bir hareketlilik etkin olabilir. Kiraların da eğitim bölgelerinde artması beklenen bir durum.”

Son güncelleme: 20:45 07.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı