• Turkhane Logo

Felçli tutuklunun infazı yakıldı

13:50 19 Eylül 2023 Salı
Felçli tutuklunun infazı yakıldı





Bingöl’de 1992 yılında 18 yaşındayken gözaltına alınan ve tutuklanan Muhittin Altın’a, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce (DGM) yapılan yargılamada “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. Yaklaşık 3 ay Bingöl’de kaldıktan sonra Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Altın, 21 Mart 1993 yılında cezaevinde bedenini ateşe verdi ve sol tarafı felçli kaldı. Felçli haliyle Diyarbakır, Trabzon, Giresun, Ankara ve son olarak Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Altın, 30 yıllık cezası bitmesine rağmen hücre cezaları gerekçe gösterilerek infazı yakıldı.



Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Altın’ın 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 17/2 maddesinde yer alan “… terör hükümlülerinin 3 defa hücre cezası almaları halinde bu disiplin cezası kaldırılmış olsa dahi şartlı tahliyeden yararlanamayacakları…” düzenlemesi gerekçe gösterilerek, infazı yakıldı, tahliye edilmedi.



ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURU



Altın’ın avukatı Nagehan Avçil ise Altın’ın hakkında verilen hukuksuz disiplin cezaları sebebiyle tahliyesi engellendiğini ifade ederek, “Hakkında haksız olarak verilen disiplin cezaları Yargıtay kararları dikkate alınarak, kaldırılması gerekirken, tahliyesi engellenmek aracıyla hücre cezaları kaldırılmıyor. Bandırma İnfaz Hakimliği’ne en son yapılan yeniden yargılama talebi infaz hakimliği tarafından kabul edilmiş, tahliye olma şartları gerçekleşmişti. Ancak savcılığın itirazı üzerine Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi hücre cezasının kaldırılması kararını kaldırdı. Hali hazırda hem kanun yararına bozma başvurusu yapıldı hem de Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu yapıldı” dedi.

Son güncelleme: 13:50 19.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı