• Turkhane Logo

Felçli tutuklu Mehtap Şentürk’ün eşinden mektup: Eşim ilacını alamadı, tedavisi aksadı

Elleri ve ayakları tutmayan, tuvalet dahil hiçbir kişisel ihtiyacını tek başına karşılamayan hasta tutuklu Mehtap Şentürk’ün eşi Semih Şentürk, eşinin 6 ayda bir almak zorunda olduğu ilacını alamadığını söyledi.

16:59 27 Nisan 2022 Çarşamba
Felçli tutuklu Mehtap Şentürk’ün eşinden mektup: Eşim ilacını alamadı, tedavisi aksadı
Elleri ve ayakları tutmayan, tuvalet dahil hiçbir kişisel ihtiyacını tek başına karşılamayan hasta tutuklu Mehtap Şentürk’ün eşi Semih Şentürk, eşinin 6 ayda bir almak zorunda olduğu ilacını alamadığını söyledi.


Elleri ve ayakları tutmayan, tuvalet dahil hiçbir kişisel ihtiyacını tek başına karşılamayan hasta tutuklu Mehtap Şentürk’ün eşi Semih Şentürk, eşinin 6 ayda bir almak zorunda olduğu ilacını alamadığını söyledi. Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan yardım isteyen Şentürk, “Aylardır süren yüksek maliyet ve tahlillerini yaptırıp 6 ayda bir almak zorunda olduğu ilacı alamamış ve tedavisi aksamıştır.” dedi.

Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında 8 yıl 3 ay ceza verilen ve cezası Yargıtay tarafından onaylandığı için 3 Mart 2022’de tutuklanıp Sincan Cezaevine gönderilen MS hastası Mehtap Şentürk’ün tutuklu eşi Semih Şentürk, milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup göndererek tedavisi aksayan eşinin infazının ertelenmesi ya da ev hapsine dönüştürülmesi için yardım istedi.


“EŞİM DAHA DA MÜŞKÜL DURUMA DÜŞMEKTEDİR”



Dört yıldır Keskin T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan Semih Şentürk, “Ben 9 yıl 9 ay, eşim 8 yıl 3 ay hapis cezası aldık. Eşim MS ve epilepsi hastası. Aynı zamanda yüzde 85 engelli raporu var. Bu hastalık ve durumundan dolayı kendi bakımını yapamamakta, mutlaka yanında biri ya da birilerine ihtiyaç duymaktadır.” dedi.

Eşinin şu anda cezaevi kampüsünün içindeki hastanede kaldığını belirten Şentürk, “Cezaevi yönetimi koğuşta kalamayacağına karar vererek kendisini cezaevi hastanesine sevk etmiştir. Devamlı ilerleyen bu hastalıklar eşimi her geçen gün daha da müşkül duruma düşürmektedir. Aylardır süren yüksek maliyet ve tahlillerini yaptırıp 6 ayda bir almak zorunda olduğu ilacı ise alamamış ve tedavisi aksamıştır.” ifadelerini kullandı.

“KENDİ KENDİNE YETEMEYEN HASTAYA CEZAEVİNDE KALABİLİR DEDİLER”

Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eşine hapiste kalabileceğine dair rapor verdiğini belirten Şentürk şöyle devam etti:

“Kendi kendine yetemeyen, hayatını sürdürebilmek için başkalarına ihtiyaç duyan eşime yüzde 85 engelli raporu olduğu halde cezaevinde kalabilir şeklinde karar vermiştir. Sizden isteğim eşimin zaten zor olan hayatını daha da zorlaştırmamak adına konuyla ilgilenmeniz, infazın ertelenmesi veya ev hapsine dönüştürülmesi hususunu takip etmenizdir.”
  Ben de mahpusum ama eşim hasta mahpus ve cezaevinde!
...
MS ve epilepsi hastası %85 engelli eşim çok zor durumda ve ilacını alması aksadı, halen Cezaevinde...
Kuyuların dibinden gelen sesler- 4
Semih Şentürk- Keskin Cezaevi pic.twitter.com/H4Q8uZxnQT — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) April 27, 2022
 

Son güncelleme: 16:59 27.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı