• Turkhane Logo

Fatih Altaylı’ya yurt dışı yasağı ve karakolda imza verecek

17:00 05 Ocak 2024 Cuma
Fatih Altaylı’ya yurt dışı yasağı ve karakolda imza verecek





Gazeteci Fatih Altaylı hakkında “suçu ve suçluyu övme” ile “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçlarından resen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında, “yurt dışına çıkış yasağı” ve “karakola imza atma” şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.



Hakkında başlatılan soruşturmalar kapsamında ifade işlemleri için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gelen Altaylı, avukatlarıyla Basın Suçları Soruşturma Bürosuna çıktı.



Altaylı, ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma şeklindeki adli kontrol talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.



İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın bu talebini kabul ederek Altaylı hakkında “yurt dışına çıkış yasağı” ve “karakola imza atma” şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.



T24’ün haberine göre, Altaylı’yla birlikte Prof. Dr. Celal Şengör de destek olmak için savcılığa geldi



TEVHİD BAYRAĞI TAŞIYANA YUMRUK ATANA ‘ELİNE SAĞLIK’ DEDİ



DHA’nın yanı sıra Anadolu Ajansı (AA) da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Altaylı hakkında, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından “Tevhid” bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy için “Eline sağlık” yazdığı paylaşımıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme” suçundan resen soruşturma başlattığını duyurdu.



AA, ayrıca Altaylı’nın 24 Aralık 2023’te YouTube’da yayınladığı videoda, Ankara’da gerçekleştirilen “İsrail ve PKK’ya Lanet Mitingi”ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçundan da resen ayrı bir soruşturma başlatıldığını yazdı.



KÜTAHYALI: ALTAYLI’YA BİRŞEYLER OLACAK



Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ise bu soruşturmalarla gündeme gelen Altaylı hakkında bazı iddialarda bulundu. Kütahyalı, Altaylı hakkında “devlet içi hazırlıklar sürdüğünü” iddia etti.



Kütahyalı, X hesabından şu paylaşımları yaptı:



“Çok ilginç bir vaziyet var… Fatih Altaylı ile ilgili DEVLET içi hazırlıklar sürüyor bu saatte bile… Telefon trafikleri hızlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da hareketlilik var. Benim de Serap Çil olayında tanık olarak ifademi rica ettiler. Bu iş nereye doğru gidiyor?



Altaylı’ya bir şeyler olacak ama ne olacak ben de bilmiyorum… İslam Bayrağı taşıyan dindar amcanın oğlu yaşındaki çocuk tarafından ağzının burnunun kırılması ve bu şiddeti Altaylı’nın övmesi DEVLET içinde Müslüman kanatta, hatta Milliyetçi-Muhafazakar kanatta şalterleri attırmış.



“ALTAYLI’NIN SERAP ÇİL DOSYASI RAFTAN İNDİRİLDİ”



Fatih Altaylı bir açıdan DEVLET’in emrindedir. Örn: Metin Gürcan’ın tutuklanmasının zeminini DEVLET’in talimatıyla Altaylı yaptı… Fakat bir açıdan deli bir tiptir. ‘Eline sağlık’ olayında sınırları aştı. DEVLET’in Müslüman-muhafazakar kanadı Altaylı’nın tutuklanmasını istiyor…



Fatih Altaylı’nın Serap Çil dosyası raftan indirildi… Şeyh Sait ve Metin Gürcan olayında DEVLET’in emrini yaptığı için ‘dokunulmaz’ olduğunu düşünüyor Altaylı. Rejim’in Müslüman ve muhafazakar kanadı ise tutuklanmasını istiyor. Bakalım bu Devlet için kavgada kim galip gelecek?”

Son güncelleme: 17:00 05.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı