• Turkhane Logo

Fatih Altaylı, DHA'yı yalanladı: 'Çağrılmadım ama ...'

Gazeteci Fatih Altaylı, DHA'nın

12:08 03 Ocak 2024 Çarşamba
Fatih Altaylı, DHA'yı yalanladı: 'Çağrılmadım ama ...'
Gazeteci Fatih Altaylı, DHA'nın

DHA, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gazeteci Fatih Altaylının şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığını öne sürdü. T24ten Celal Bala Tekeye konuşan Altaylı ise ifadeye çağrılmadığını söyledi.

Demirören Haber Ajansı (DHA), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının gazeteci Fatih Altaylı hakkında bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattığını duyurdu. DHA, Altaylının soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığını öne sürdü.

ALTAYLI: İFADEYE ÇAĞRILMADIM
İddialara ilişkin konuşan gazeteci Altaylı, Herhangi bir şekilde ifadeye çağrılmadım. Çağrılırsam da şaşırmam. İlk kez çağrılmış olmam dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı: Fatih Altaylı için ifade vermemi rica ettilerRasim Ozan Kütahyalı: Fatih Altaylı için ifade vermemi rica ettiler

NE OLDU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Altaylı hakkında, 1 Ocakta İstanbulda düzenlenen Şehitlerimize Rahmet, Filistine Destek, İsraile Lanet yürüyüşünün ardından Tevhid bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy için Eline sağlık yazdığı paylaşımıyla ilgili suçu ve suçluyu övme suçundan resen soruşturma başlattığı duyuruldu.
AA, ayrıca Altaylının 24 Aralık 2023te YouTubeda yayınladığı videoda, Ankarada gerçekleştirilen İsrail ve PKKya Lanet Mitingine katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama suçundan da resen ayrı bir soruşturma başlatıldığını yazdı.

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ise bu soruşturmalarla gündeme gelen Altaylı hakkında bazı iddialarda bulundu. Kütahyalı, Altaylı hakkında devlet içi hazırlıklar sürdüğünü iddia etti.

Son güncelleme: 12:08 03.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı