• Turkhane Logo

Fas-İstanbul arasında fuhuş hattı: “Palalı Sabri” soruşturmasında iddianame tamamlandı

Gezi eylemine katılanlara palayla saldıran Sabri Çelebi'nin soruşturmasında iddianame tamamlandı. Çelebi, Fas-İstanbul arasında "fuhuş hattı" kurmakla suçlanıyor.

09:56 09 Temmuz 2022 Cumartesi
Fas-İstanbul arasında fuhuş hattı: “Palalı Sabri” soruşturmasında iddianame tamamlandı
Gezi eylemine katılanlara palayla saldıran Sabri Çelebi'nin soruşturmasında iddianame tamamlandı. Çelebi, Fas-İstanbul arasında "fuhuş hattı" kurmakla suçlanıyor.


Gezi eylemleri sırasında halka elindeki palayla saldıran Sabri Çelebi hakkında yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. Çelebinin kadınları fuhuşa zorladığı ifade edildi.

Hürriyetten Ayşegül Ustanın haberine göre, Çelebi, Fas-İstanbul arasında fuhuş hattı kurmakla suçlanıyor. İddianamede, Fas’tan sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olmak için geldiğini belirten Ahlam Oudar; otellerde kaldığını, garson olarak çalışmaya başladığı ve kulüpte fuhuşa zorlandığını söyledi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çelebi’nin ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘insan ticareti yapmak’, ‘bir kimseyi fuhşa teşvik etmek’ suçlarından 140 yıldan 248 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, “Palalı Sabri” adıyla tanınan Sabri Çelebi’nin kurduğu suç örgütüne yönelik çalışma başlatmıştı.

Yapılan incelemede Beşiktaş’ta ve Beyoğlu’da örgüt üyelerince işletilen gece kulüplerinde çalıştırılan yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına örgüt üyelerince el konulduğu, zorla çalıştırılan kadınların fuhşa zorlandığı tespit edilmişti. Örgütün kadınlara kaçmaması için Beyoğlu Talimhane ve Odakule civarında kiraladıkları pansiyon odaları, kuaför salonları, marketlerde ikamet sağladığı, gece ise kadınların VIP araçlarla çalışacakları gece kulüplerine götürüldüğü belirlenmişti.

GEZİ’DE İNSANLARA SALDIRMIŞTI

Operasyon için düğmeye basan ekipler, belirlenen adreslere baskın düzenlemişti. Operasyonda firari Sabri Çelebi’nin kardeşi Mehmet Çelebi’nin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli yakalanmıştı. Gece kulüplerinde çalıştırılan ve büyük çoğunluğu Fas uyruklu olan toplam 62 kadın örgütün elinden kurtarılmıştı.

Çetenin elebaşının Gezi eylemleri sırasında yurttaşlara pala ile saldırdığı için “Palalı Sabri” olarak bilinen Sabri Çelebi olduğu ortaya çıkmıştı.

Ayrıca dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Palalı Sabri’yi savunmuş ve “İnsanların burasına gelirse o insanlara siz engel olamazsınız” demişti.

Son güncelleme: 09:56 09.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı