• Turkhane Logo

Falyalı cinayetinde sıcak gelişme: Kritik ismin telefonuna Hollanda'da el konuldu!

Halil Falyalı cinayetinin 'kara kutusu' olan Cemil Önal’ın telefonuna Hollanda’da el konuldu. İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, telefonun da iade edilmesini istedi.

18:43 18 Mart 2024 Pazartesi
Falyalı cinayetinde sıcak gelişme: Kritik ismin telefonuna Hollanda'da el konuldu!
Halil Falyalı cinayetinin 'kara kutusu' olan Cemil Önal’ın telefonuna Hollanda’da el konuldu. İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, telefonun da iade edilmesini istedi.

Kumarhane ve bahis baronu Halil Falyalı, 8 Şubat 2022’de Kıbrıs’ta kurulan pusuda şoförü Murat Demirtaş ile birlikte öldürüldü. Suikasta ilişkin dava İstanbul Çağlayan 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ederken, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ve Falyalı’ya en yakın isim olan Cemil Önal, Hollanda’da yakalandı. Cinayetin kara kutusu olarak bilinen Cemil Önal’ın telefonuna ise el konuldu.

İADESİ KABUL EDİLDİGazete Duvarda yer alan habere göre Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaşın öldürülmesinin ardından yürütülen soruşturma kapsamında aranan Cemil Önal, 7 Aralık 2023te Hollandada yakalandı. Türkiye, Cemil Önal’ın iadesi için başvurdu. İadesi kabul edilen ancak henüz iade edilmeyen Cemil Önal’ın kullandığı telefona da Hollanda’da el konuldu. İstanbul 36ncı Ağır Ceza Mahkemesi, İki kez tasarlayarak adam öldürme suçundan yargıladığı Önal’ın kullandığı telefonun da iade edilmesini istedi.
TALEPNAME İÇİŞLERİ VE DIŞİŞLERİ BAKANLIKLARINA İLETİLMİŞTİREmniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazıda, Cemil Önalın Hollandadan ülkemize iadesi amacıyla İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan 14.12.2023 tarihli iade talepnamesi ve ekleri, İngilizce tercümeleriyle birlikte gereğini teminen 19.12.2023 tarihli yazımızla İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarına iletilmiştir ifadelerine yer verildi.

MAHKEME TALEP EDİLMESİ HALİNDE KONUYU ELE ALACAKHollanda makamlarıyla yapılan görüşmelere yer verilen yazışmalarda şöyle denildi: Şahsın tutuklandığı esnada üzerinde mevcut olan telefona el konulduğu, bahse konu telefonun ülkemiz makamlarına tesliminin talep edilmesi halinde söz konusu talebin mahkeme tarihinden önce diplomatik kanal yoluyla taraflarına iletilmesi halinde telefonun ülkemize teslimine ilişkin konunun da ele alınacağı bildirilmiştir. Bu kapsamda, adı geçenin üzerinde mevcut olan telefonun ülkemize tesliminin talep edilip edilmeyeceğinin değerlendirilmesi ve talep edilmesine karar verilmesi halinde ise, mahkeme tarihinden önce talebin adli yardımlaşma çerçevesinde iletilmesi gerekmektedir.

Son güncelleme: 18:43 18.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı