• Turkhane Logo

Fakir arkadaşının bebeği için mama çaldı 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Adana'da 81 yaşındaki ninenin suyu mührünü kırarak kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmasından sonra yeni bir vaka daha ortaya çıktı.

15:46 03 Mart 2018 Cumartesi
Fakir arkadaşının bebeği için mama çaldı 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Adana'da 81 yaşındaki ninenin suyu mührünü kırarak kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmasından sonra yeni bir vaka daha ortaya çıktı.

Diyarbakırda maddi durumu yetersiz arkadaşının çocuğu için mama çalan bir kişi 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Türkiye, son yıllarda yargıya güvenin az olduğu bir dönemden geçiyor. Adanada 81 yaşındaki kadının, su sayacındaki mührü kaldırıp suyu kullanmasından dolayı gözaltına alındığı ve 3 bin lira para cezası verip serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Bu kez de Diyarbakırdan bir haber var tartışmalı yargı kararlarına örnek olacak türden.

Evrensel’den Deniz Tekin’in haberine göre, bir marketten maddi durumu kötü olan arkadaşının bebeği için 8 paket mama çalan E.A., 3 yıl 10 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

Olay, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Carrefoursa marketinde 17 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşiyor. Haberde anlatılana göre şöyle gelişiyor hapis cezasına giden yoldaki hadise:


“E.A. (25), bebek reyonunda farklı miktarlarda 4 paket Aptamil türü çocuk mamasını çantasına koyarak götürdü. Olaydan 4 gün sonra tekrar aynı markete giden E.A. 4 paket daha çocuk maması aldı. Reyondaki mamaların çalındığından şüphelen market görevlileri, işyerinin güvenlik kamarası kayıtları üzerinde yaptıkları incelemede mamaların çalındığını tespit ederek, durumu polise bildirdi. Market yetkilisi toplam değeri 550 TL olan 8 paket Aptamil bebek maması çalan E.Adan şikâyetçi oldu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, marketten mamaları alan kişinin E.A. olduğunu tespit etti.  Hırsızlık yaptığı gerekçesiyle 18 Temmuzda gözaltına alınan E.A. polisteki ifadesinde, toplam değeri 550 TL olan 8 paket mamayı maddi durumu düşük olan arkadaşının bir yaşındaki bebeği için aldığını belirtti. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen E.A. hırsızlık yaptığı gerekçesiyle 19 Temmuz’da tutuklandı.” 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlıyor saha sonra. İddianamede, E.Anın sadece marketteki mamaları aldığının tespit edildiğine de vurgu yapılıyor.  

Ancak E.A’nın üzerine atılı suçu işlediği konusunda kamu davasının açılmasını gerektirecek yeterli delil bulunduğu sonucuna varıldığı kaydediliyor yine iddianamede.

Diyarbakır 14. Asliye Mahkemesinde görülen davada, 25  Eylül 2017de hakim karşısına çıkan E.A. savunmasında da, söz konusu mamaları arkadaşının 1 yaşındaki bebeği için aldığını söylüyor ve martketin zararını karşılamak istediğini, olaydan da pişmanlığını belirtiyor. 

Davada müşteki olarak ifade veren marketin müdürü de, sanıktan şikayetçi olmadığını beyan etmesine rağmen E.A’ya cezayı ertelemiyor mahkeme ve toplam 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıyor. 

Cezanın ertelenmemesine gerekçe ise, sanığın daha önce benzer suçtan dolayı kesinleşen hapis cezasının bulunması gösterildi.

Mahkeme, sanığın zararı mahkeme hüküm vermeden önce gidermesi ve hapis cezasının sanık üzerindeki olumlu etkilerine takdiri indirim nedeni yaparak hapis cezasını 3 yıl 10 ay 25 güne indiriyor daha sonra. 

Sanık avukatının, karara karşı Antep Bölge Adliye Mahkemesine yaptığı istinaf talebinin de reddedildiği belirtilirken, 5 yıl altında olan hapis cezasının kesinleşmesi nedeniyle E.A.’nın cezaevine gireceği kaydedildi.



 

Son güncelleme: 15:46 03.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı