• Turkhane Logo

Fahrettin Altun’un eşinden 4 maaş savunması: “Devlet hizmetine talip olmak büyük fedakârlık”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, çifte maaş eleştirilerine, ulus ötesi şirketlerde çalışacakken devlet hizmetine talip olanların büyük fedakârlık gösterdiğini ifade eden bir yazı kaleme aldı.

08:57 02 Ağustos 2019 Cuma
Fahrettin Altun’un eşinden 4 maaş savunması: “Devlet hizmetine talip olmak büyük fedakârlık”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, çifte maaş eleştirilerine, ulus ötesi şirketlerde çalışacakken devlet hizmetine talip olanların büyük fedakârlık gösterdiğini ifade eden bir yazı kaleme aldı.



Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi, TÜRGEV Başkanı ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Altun, ‘çifte maaş’ eleştirilerine, Fikriyat.com internet sitesinde kaleme aldığı ‘Vatandaşla alay etmeyin’ başlıklı bir yazıyla yanıt verdi. Altun yazısını, “Vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın, ikiyüzlülüğünüzü ve ihanetinizi milletimizin gözlerinin önüne sermeyin” diyerek bitirdi.

Fatmanur Altun’un kaleme aldığı yazıyı okuyunca devletin en ücra köşelerinde birçok imkanlardan uzakta görev yapan öğretmenler, askerler ve diğer devlet memurları aklınaza gelmesin. Çünkü bu yazı devletin en fiyakalı makamında oturan ve devletin birçok imkanlarını kullanan Fahrettin Altun’a yöneltilen eleştirilere karşılık yazıldı. Fahrettin Altun neden mi hedef oldu? İlerleyen yaşları nedeniyle çalışamayan ve emeklilikte yaşa takılan EYT’lilere “Yaşını bekle” dediği için.


“ONLARCA KAT FAZLA GELİR TEMİN EDEBİLECEKKEN…”

“Devlette ‘dolgun ücret’ karşılığı çalıştığı iddia edilen kabiliyetli bireylerin, burjuvazinin yönettiği ulus ötesi şirketler gibi yapılarda aynı hizmetin karşılığında onlarca kat fazla gelir temin edebilecekken devlet hizmetine talip olarak büyük fedakarlık gösterdikleri kasıtlı olarak halkın gözünden kaçırılmaktadır” iddiasında bulunan Fatmanur Altun, eleştiri yapanları ağır ithamlarla “işbirlikçi” olarak nitelendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı yardımlarla gündeme gelen TÜRGEV’in Başkanı Fatmanur Altun eşiyle birlikte aldıkları “çifte maaş” eleştirilerine karşı yazdığı yazının ilgili bölümünde “Bugün Türkiye gibi ülkelerin yaşadığı siyasal çalkantıların kökeninde bu sistemi değiştirmek isteyenlerle, burjuva tipi devlet örgütlenmesinin devamı için çabalayanların kavgası yer almaktadır.” dedi.

“BU FEDAKARLIK KASITLI OLARAK HALKIN GÖZÜNDEN KAÇIRILIYOR”

“Bağımlılık düzeni olarak adlandırılan bu yapı içinde eleştirilecek olanlar her zaman devlet görevlileri, milletvekilleri, onların maaşları vb. konular olmuş ve halkın gözünden kasıtlı olarak pek çok şey gizlenmiştir.” sözleriyle kendilerine yöneltilen eleştirilere cevap veren Altun, “Devlette ‘dolgun ücret’ karşılığı çalıştığı iddia edilen kabiliyetli bireylerin, burjuvazinin yönettiği ulus ötesi şirketler gibi yapılarda aynı hizmetin karşılığında onlarca kat fazla gelir temin edebilecekken devlet hizmetine talip olarak büyük fedakârlık gösterdikleri kasıtlı olarak halkın gözünden kaçırılmaktadır.” ifadesini kullandı.

“Yine eleştirilerle yıpratılmaya çalışılanların verdikleri kararlarla burjuvazinin çıkarlarına ölümcül zararlar verdikleri” söyleyen Altun, “milyarlarca dolara varan karlardan onları mahrum ederek halkın artı ürününün bu şirketlere peşkeş çekilmesini önledikleri hiçbir zaman konu edilmeyecektir.” dedi.

Geçen yıl açıklanan Oxfam raporundan alıntı yapan Fatmanur Altun,  “Burjuvazinin devletleri dizayn ederek ve devletlerin içine yerleştirdiği işbirlikçileri yardımıyla hepimizin cebinden artı ürünümüzü ve emeğimizi çaldığı gibi küçük! Ve önemsiz! Bilgileri saklamasına göz yummamız beklenecektir.” Sözleriyle devlet için çalışan eşinin ne kadar fedakarlık yaptığını ifade etmeye çalıştı.

“SABRIMIZI SINAMAYIN”

Cumhurbaşkanı Fahrettin Altun’un nasıl bir fedakârlık içinde hizmet ettiğini şu sözlerle anlatan Fatmanur Altın, “Faiz kırbacı ile hepimizi korkunç çalışma şartlarına mahkûm eden, emeklerimizi çalan, lobiler ve satın aldıkları işbirlikçiler vasıtasıyla aldırdıkları kararlarla, çalışmadan servetimize el koyan kesimleri konuşmak yerine risk altında, haftanın yedi günü ve yirmi dört saat esasına göre, aile, eğlence bilmeden çalışan, tatil yapmayı kendilerine yakıştıramayan devlet adamlarının toplumsal tabakalaşmadaki yerlerini, yediklerini, içtiklerini, giydiklerini çoğu zaman yalan yanlış haberlerle sorgulatmaya çalışanlar halkı düşünenler değildir.” dedi.

“Kimsenin ismini bile duymadığı markaları kullanan, hayal bile edemeyeceği standartlarda yaşayan ağababaları için, daha önce defalarca yaptıkları gibi ellerini kirletmeden ülke, toprak ve zenginlik toplamaya çalışan işbirlikçilerdir.” diyen Altun, “Son söz, Vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın, ikiyüzlülüğünüzü ve ihanetinizi milletimizin gözlerinin önüne sermeyin.” tehdidinde bulundu.

Son güncelleme: 08:57 02.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı