• Turkhane Logo

Fahrettin Altun'dan Reuters'in haberine yanıt

Altun haberdeki iddiaların uydurma olduğunu öne sürerek, Reuters'i algı operasyonu yapmakla suçladı.

21:22 31 Ağustos 2022 Çarşamba
Fahrettin Altun'dan Reuters'in haberine yanıt
Altun haberdeki iddiaların uydurma olduğunu öne sürerek, Reuters'i algı operasyonu yapmakla suçladı.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere merkezli haber ajansı Reutersın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı hakkındaki haberine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamasında Reutersin iddialarına dair bir ifadesi bulunmayan Altun, görevini çok başarılı yürüttüğünü ileri süren ifadeler kullandı. 


Türkiye İletişim Modeli ile ulusal ve uluslararası çapta başarılı çalışmalara imza atan İletişim Başkanlığımızın, İngiltere merkezli Reuters haber ajansı tarafından hedef alınması, bizler için sadece ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesi ve gurur vesilesidir. ifadesini kullanan Altun, şunları kaydetti:

Son 4 yılda Türkiyeye yönelik dezenformasyon kampanyalarına karşı koyduk, ülkemizi bu saldırılara karşı daha dayanıklı hale getirdik ve şeffaf bir iletişim ortamı oluşturduk. Aynı doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiyeye uzun yıllar hizmet etmeye kararlıyız.

Reutersın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye karşıtı algı operasyonlarının ve sistematik manipülasyonların bir aparatı olduğunu iddia eden Altun, daha önce de pek çok kez çarpıtma ve yalan haberlere imza attığını ileri sürdü.

Altun, Reutersın, IŞİD terörünün zirve noktasına çıktığı dönemde, bu terör örgütüne karşı amansız bir mücadele veren Türkiyeye karşı dezenformasyon yaparken, esasında bazı Batılı devletlerin yabancı teröristlerin Suriyeye geçişini görmezden geldiğini veya istihbarat servisleri marifetiyle bunu fiilen mümkün kıldığını perdelediğini ileri sürüldü.

Altun, şunları kaydetti:

Reutersın Türkiyeye yönelik ekonomik ve finansal operasyonlarda kendine düşen rolü nasıl oynadığını da elbette unutmuyoruz. Böyle bir haber ajansı, bugün de Türkiye İletişim Modelini ve Başkanlığımızı hedef almaya çalışıyor. Reutersın niyetini de neye hizmet ettiğini de bu doğrultuda yaptıklarını da gayet iyi biliyoruz. Sadece Türkiye ile ilgili konularda değil, dünyanın farklı noktalarında operasyonel haberciliğiniz yüzünden işgal edilen, darbeler yaptırılan, iç savaş çıkartılan, terör örgütlerini besleyen sisteme karşı hakikati savunan bir Türkiye var.

Görüyoruz ki ekonomik kriz bütün Avrupayı ve ülkeniz İngiltereyi olduğu gibi kurum olarak sizi de etkiledi. Bu nedenle daha ucuz ve kolay olduğu için masa başı haberciliğe tevessül ediyorsunuz. Daha önce de pek çok kez olduğu gibi temelsiz klişe ön yargılarla örülü hayali ve uydurma senaryoları sözde haber adı altında servis ediyorsunuz. Şartlar ne olursa olsun gerçek gazeteciliğin böyle yapılmayacağını size bir kez daha hatırlatıyor ve sizi sadece ve sadece hakikat için habercilik yapmaya davet ediyoruz.

REUTERSİN HABERİ

İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye’de medyanın durumuna dair bir haber-araştırma dosyası yayımladı. Araştırmanın yazarı Jonathan Spıcer, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a bağlı yetkililerin, iktidarla ilgili haberler için basın kuruluşlarının haber merkezlerine düzenli olarak yönerge niteliğinde Whatsapp mesajları gönderildiğine ilişkin ekran görüntülerini gördüğünü kaydetti.

Jonathan Spıcer’ın “İçeriden bilgiler, Erdoğanın Türkiye basınını nasıl hizaya getirdiğini ortaya koydu” başlıklı araştırmasında Türkiye’de iktidarın medya ile ilişkilerine mercek tuttu. Dosyada görüşlerine başvurulan Basın İlan Kurumu ve RTÜK gibi resmi kurumlar, iktidarı kayıran veya muhalif yayınları cezalandıran bir politika izlediklerine yönelik eleştirileri reddetti.

“Reuters’ın gördüğü bazı ekran görüntülerine göre, Altun yönetimindeki yetkililer, basın kuruluşlarının yazı işlerine düzenli olarak bazı WhatsApp mesajları gönderiyor” denilen haber-araştırma dosyasında, “Bu mesajlarda yetkililer, gazete yönetimlerine hükümet ya da AKP yöneticileri hakkında yorum yapmaktan kaçınmaları ya da hangi haberlerin öne çıkarılacağı yönünde birtakım direktifleri iletiyor” ifadeleri kullanıldı.

Son güncelleme: 21:22 31.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı