• Turkhane Logo

Eymür’den Perinçek’e: Siz Hiram Abas’ı öldürttünüz, savcılar da dinlesin programı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile MİT’in eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür arasında canlı yayında ‘fabrikatör’ tartışması yaşandı.

10:17 12 Kasım 2019 Salı
Eymür’den Perinçek’e: Siz Hiram Abas’ı öldürttünüz, savcılar da dinlesin programı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile MİT’in eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür arasında canlı yayında ‘fabrikatör’ tartışması yaşandı.


Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programında Mehmet Eymür, “Perinçek için ‘fabrikatör’ lafı bir istihbari terimdir. Yalan haber yayanlara verilir. Türkiye’de 2 tane Amerikan casusu yakalandı. Bunların bir tanesi Sabahattin Savaşman bir tanesi de Turan Çağlar’dır. Bunların ikisine de sahip çıkan Perinçektir. Acaba buna ne diyor?” sorusuna Perinçek, şu karşılığı verdi: “Yalan söylüyor. Sabahattin Savaşman ile beraber CIA’ya çalıştılar. Sabahattin Savaşman’ın itiraflarını da biz Aydınlık olarak yayınladık. CIA’ya nasıl çalıştıklarını biz deşifre ettik.”

Eymür, “Tamam Savaşman’a öyle cevap veriyor. Turan Çağlar yazı kurulunda değil miydi?” diye Perinçek’e bu sefer Savaşman’ı sordu. Perinçek, “Hayır efendim yalan söylüyorsunuz. Turan Çağlar’ın bizim yazı kurulunda ne ilgisi var. Hiçbir ilişkisi yok. Turan Çağlar, Barış Manço’nun kayınpederiydi galiba. Öyle adamlar bizim yazı kurullarımıza giremez. Sizin mesai arkadaşlarınız onlar. Beraber CIA’ya ve MOSSAD’a çalıştınız. 12 Mart darbesini milletin başına beraber ördünüz. 12 Mart’ta da varsınız, 12 Eylül’de de varsınız. Sizi işkence hanelerden tanıyoruz.” dedi.


Mehmet Eymür de Perinçek’in sözlerine, “Bunları ispat edemediğiniz müddetçe müfteriden başka birşey değilsiniz” diye karşılık verdi.
  Canlı yayında FABRİKATÖR tartışması

Eymürden Perinçeke: Siz Hiram Abası öldürttünüz, savcılar da dinlesin bu programı

HABERİ ➡️ https://t.co/fXV6RpwvRY pic.twitter.com/BcjSfmTjbb — KaranlıktakiAydınlık (@KaranlıktakiAydınlık) November 12, 2019
EYMÜR’DEN PERİNÇEK’E: HİRAM ABAS’I SİZ ÖLDÜRTTÜNÜZ

Mehmet Eymür, 90’lı yıllarda öldürülen MİT’çi Hiram Abas’ın öldürülmesiyle ilgili Doğu Perinçek’i suçlayınca tartışma büyüdü.

Perinçek ve Eymür arasında yaşanan tartışma şöyle devam etti:

Eymür:  “Yaptığınız yayınlarla Hiram Abas’ı hedef göstertiniz öldürttünüz. Hiram Abas’ı öldürten sizsiniz.

Perinçek: Sizi hedef gösterdiğimiz doğru. Yani şöyle; Bakın yaşıyorsunuz. Ama sizlerin ama bu ülkenin başına 12 Mart, 12 Eylül çoraplarını Amerika ile Gladyo ile birlikte ördüğünüzü. Orada Amerika’ya memurluk yaptığınızı. Biz yayın organlarımızda gümbür gümbür ortaya koyduk ve vazifemizi yaptık.

Eymür: Siz Hiram Abas’ı öldürttünüz diyorum. Savcılar da dinlesin programı. Adresini gösterdiniz, telefonlarını verdiniz, resimlerini çektiniz.

Perinçek: Evet çektik.

Eymür: Arabasının plakasını verdiniz. Bunu o çok sevdiğiniz Amerika’da yapsanız. Ömür boyu hapiste kalırdınız, biliyor musunuz?

Son güncelleme: 10:17 12.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı