• Turkhane Logo

Eylem Tok’un oğlunun yanında Yıldırım Demirören’in oğlu da varmış

18:00 12 Mart 2024 Salı
Eylem Tok’un oğlunun yanında Yıldırım Demirören’in oğlu da varmış





Ehliyetsiz bir şekilde araç kullanırken kazaya karışan ve 1 kişinin ölümüne neden olduktan sonra annesi tarafından yurt dışına kaçırılan Eylem Tok’un oğlu Cihan Cihantimur’un kaza yaptığı geceye ilişkin yeni bir iddia daha gündeme geldi. Cihantimur’un o gece yanında olmasına rağmen kayıtlara alınmayan ve ifade vermeyen kişinin, Yıldırım Demirören’in oğlu olduğu iddia edildi.



Eyüpsultan’da lüks ciple emniyet şeridinde arızalanan ATV motorunu kontrol eden gruba çarpan ve Oğuz Murat Avcı’nın ölümüne neden olan kazanın soruşturması devam ederken, kazaya iş insanı Yıldırım Demirören’in oğlunun da olduğu iddia edildi.



Artı Gerçek’te yer alan habere göre kazada Avcı’nın ölümüne sebep olan Timur Cihantimur’un 10 arkadaşından 8’inin ifadesi alındı. Ancak Avcı ailesinin avukatı kazada ismini bilmedikleri ve tespit edilecek 10. kişi olduğunu söyledi. Çekirge isimli sosyal medya hesabı ifadesi alınmayan 10. kişinin Yıldırım Demirören’in oğlu olduğunu ileri sürdü. Hesaptan yapılan paylaşımda “O gizemli çocuk, Yıldırım Demirören’in 17 yaşındaki oğlu ve kayıtlara girmedi. Aksini iddia ediyorsanız, HTS ve MOBESE kayıtlarını açıklayın.!! Bu düzen böyle devam etmeyecek efendiler!” denildi.



AİLE AÇIKLAMA YAPTI



İddialarla ilgili Halk Tv’ye açıklama yapan Demirören ailesinden üst düzey bir isim, “Cemal Demirören, yurtdışında okuyor 2-3 aydır Türkiye’ye gelmiş değil. Kazayı yapıp firar eden gençle ilgili tek ortak yanları ortaokulda aynı okulda okumuş olmaları. Hiçbir bağları yok. HTS kayıtları her şeyi ortaya koyacak.” dedi.



Eyüpsultan’da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV’ye çarpmıştı. Kazada yaralanan Oğuz Murat Avcı ile İbrahim Gümüş, T.A, S.K. ve H.T. hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Avcı, ölmüştü. Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C.’nin olay yerine gelen annesi Eylem Tok’un aracıyla buradan uzaklaştığı, anne-oğulun önce İstanbul Havalimanı’na, sonra da uçakla Mısır’a gittikleri tespit edilmişti.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır’a kaçan sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Başsavcılık, 18 yaşından küçük sürücü ile annesi Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına yönelik Adalet Bakanlığına yazı göndermişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, T.C. ile annesi Eylem Tok hakkında tutuklama kararı verildiğini, 2 Mart’ta uçakla Mısır’a giden iki şüphelinin Türkiye’ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini ve şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edildiğini söylemişti.



Tunç, “Mısır Interpolü tarafından şahısların Mısır’dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD’den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de Interpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 18:00 12.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı