• Turkhane Logo

Evinden atılmak istenen Sıttıka Teyze konuştu: Böyle hainlik yapılır mı?

Hayır için bağışladığı evine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından el konulan Sıttıka Teyze, 65 yıldır oturduğu evinden çıkarılmasına tepki gösterdi.

12:06 15 Haziran 2020 Pazartesi
Evinden atılmak istenen Sıttıka Teyze konuştu: Böyle hainlik yapılır mı?
Hayır için bağışladığı evine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından el konulan Sıttıka Teyze, 65 yıldır oturduğu evinden çıkarılmasına tepki gösterdi.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Eşinden miras kalan evini, kullanım hakkı ölene kadar kendisinde kalmak şartıyla, 13 yıl önce Feza Eğitim ve Kültür Vakfı’na bağışlayan Sıttıka Atay (87), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararıyla evinden çıkarılıyor. Atay, 15 gün içinde evi boşaltmazsa Kaymakamlık tarafından zorla çıkarılacak. Evine tebligat geldikten iki gün sonra  (11 Haziran 2020) kalp krizi geçiren Atay, 65 yıldır oturduğu evi elinden alınacağı için çok üzgün.

“TALEBELER DURSUN DİYE BAĞIŞLADIM”


Doksanına merdiven dayayan Atay, “Bu ev bana kocamdan kaldı. 65 senedir burada oturuyorum. Ben bunu hayır olsun diye, ileride (ben öldükten sonra) talebeler dursun diye bu evi vakıflara bağışladım. Şimdi bana çık diyor devlet. Ben bu yaştan sonra nerede durayım. Sokakta mı durayım?” dedi.

“BÖYLE ŞEY YAPILIR MI İNSANA?”

Yaşatılan sıkıntılar nedeniyle üzüntüden hastalanan Atay, “Hasta ettiler beni, gelip gelip evden çık, evden çık dediler, evi boşalt dediler. Böyle şey olur mu insana, böyle hainlik yapılır mı? Bu yaştan sonra nereye çıkayım? Yardım edin bana.” diye konuştu.

  BOLD ÖZEL | Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından evinden çıkarılan Sıttıka Atay (87):

Hasta ettiler beni, gelip gelip evden çık, evi boşalt dediler. Böyle şey olur mu insana, böyle hainlik olur mu? Bu yaştan sonra ben nereye çıkayım?https://t.co/fEptfl0TT7 pic.twitter.com/3nh8qWBcGc — BOLD (@BOLDmedya) June 15, 2020

HAKKINI GÖRMEZDEN GELDİLER

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü, Manisa Gördes’te yaşayan 1933 doğumlu Sıttıka Atay’ın evine el koydu. 9 Haziran 2020’de gelen tebligata göre Atay’dan, Feza Eğitim ve Kültür Vakfına bağışladığı ancak kullanım hakkı ölene kadar kendisine ait olan evini 15 gün içinde boşaltması istendi. Eğer boşaltmazsa kaymakamlık tarafından tahliye edileceği belirtildi. Ayrıca yaşlı kadına 2016’dan bu yana biriken 23 bin TL kira bedelini de ödemesi şart koşuldu. 2 Ağustos 2016’da KHK ile kapatılan vakfa ait tüm mallar AKP hükumeti el konulduğu için Sıttıka Teyze’den 4 yıllık kira bedeli olarak bu para isteniyor. Bakanlık, 2007’de düzenlenen tapuda ‘kullanım hakkı’nın ölene kadar Atay olmasını dikkate bile almadı. Yaşlı kadının hakkını gasp etti.

EŞİ, ADALET PARTİSİNDEN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMİŞTİ

İki oğlu bulunan Sıttıka Atay’ın eşi Refik Atay, 1977’den 1980 ihtilaline kadar Manisa Gördes’de belediyesi başkanlığı yaptı. Adalet Partisi’nden (AP, 1961-1980) seçilen Atay, 2013 yılında hayatını kaybetmişti.

/
Sıttıka Atay’ın Gördes Uzunçam Mahallesi’ndeki, bahçesiyle birlikte 413 metrekare olan evi.


/
Evin sahibi tapuda 15 Temmuz’dan sonra KHK ile kapatılan Feza Eğitim ve Kültür Vakfı görünüyor. Ancak kullanım hakkı ölene kadar Sıttıka Atay’a ait olduğu da belirtiliyor.


6 gün önce gönderilen üçüncü tebligatta Sıttıka Atay’ın 15 gün içinde evi boşaltması söyleniyor. Eğer boşaltmazsa Kaymakanlık tarafından tahliye edileceğini belirtiliyor.


Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 12:06 15.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı