• Turkhane Logo

Et fiyatları artınca soğan-ekmek tavsiye eden Yeni Akit vegan oldu

Zam haberlerinin peş peşe geldiği sırada “soğan-ekmeğin faydalarından” bahseden Yeni Akit gazetesi, şimdi de “vegan köfte” tarifiyle gündemde.

14:31 04 Ocak 2022 Salı
Et fiyatları artınca soğan-ekmek tavsiye eden Yeni Akit vegan oldu
Zam haberlerinin peş peşe geldiği sırada “soğan-ekmeğin faydalarından” bahseden Yeni Akit gazetesi, şimdi de “vegan köfte” tarifiyle gündemde.



En son yılbaşı gecesi elektrik, doğalgaz akaryakıt gibi birçok alanda gelen zamlarla vatandaşlar şok olurken, iktidara yakın medyada da “zamların verilme şekliyle” ilgili kafa karışıklığı da dikkat çekmişti. Yeni Akit gazetesi ise son dönemde yaptığı ilginç haberlerle dikkat çekiyor.

Gazete et fiyatlarındaki artış sonrası yaptığı soğan haberiyle sosyal medyada eleştiri konusu olmuştu. Gazetenin, “Soğan ekmek yerseniz… Çok kişi tarafından bilinmiyor” başlığıyla yayınladığı haberin spotunda, “Kış aylarında soğan-ekmek yiyerek bağışıklık sisteminizi kolay bir şekilde güçlendirebilirsiniz” ifadesi yer aldı.


“Soğanlı ekmek yemenin faydaları…” ara başlığı altında ise şu ifadeler yer aldı: “Soğan, ekmekle beraber tüketildiğinde hem doyurucu hem de vücutta enfeksiyon oluşumlarını engelliyor. Tokluk hissi veren ekmek, soğanla buluştuğu zaman metabolizmanın düzenli olarak çalışmasına yardımcı oluyor.”
  Halkı mahkum ettiniz kuru soğana.

Utanma diye bir duygu, ayna diye bir eşya vardır.

Kullanmanızı ısrarla tavsiye ederim.https://t.co/JOt3T8Hm8U — Uğur Emek (@uemek) January 3, 2022
Akit’in “soğanın faydaları” haberi sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki çekmişti.

VEGAN KÖFTE TARİFİ

Yeni Akit bu kez de “vegan menüye” ilişkin haberiyle gündemde. Gazete, “Vegan beslenmek nedir? Vegan içli köfte nasıl yapılır?” başlıklı haberinde, “Veganlık, en basit tanımıyla, hayvan kullanımını ve hayvansal herhangi bir ürünü tüketmeyi reddetmektir” bilgisini verdikten sonra “vegan köfte” tarifi verdi.
  kurban bayramında kesilebilir bitkiler haberi ne zaman gelir https://t.co/MEpUF1O8Fo — vilinski (@laikmou) January 4, 2022
Akit’in “vegan köfte” tarifi “haberi” de sosyal medyada tartışma konusu oldu.
  Çıtayı yükseltmiş.
Soğan-ekmek yemenin yararlarından vegan içli köfteye terfi Ak/it için ileri safha.
Ama asıl amaç et yemeden de yaşamak mümkün mesajını vermek!
Et yemeden yaşamaya alışırsanız et fiyatlarından da şikayet etmeye gerek kalmaz!
Neyse, ağzımızı bozmayalım şimdi... https://t.co/KyfmrtV5cI — Levent Baştürk (@leventbasturk26) January 3, 2022
 

Son güncelleme: 14:31 04.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı