• Turkhane Logo

Estetik için Türkiye'ye gelen bir İngiliz daha hayatını kaybetti

İngiltere ve Türkiye arasındaki

21:55 10 Ocak 2024 Çarşamba
Estetik için Türkiye'ye gelen bir İngiliz daha hayatını kaybetti
İngiltere ve Türkiye arasındaki

Brezilya kalçası olarak bilinen kalça estetiği için Türkiyeye gelen bir kadının ameliyat sonrası hayatını kaybetmesi, İngilterede Türkiyedeki estetik ameliyatlarla ilgili tartışmayı alevlendirdi.

3 çocuk annesi 26 yaşındaki Demi Agoglia, geçen hafta geçirdiği kalça kaldırma operasyonundan birkaç gün sonra yaşamını yitirdi. Başarılı geçtiği belirtilen ameliyattan sonra kalp krizi geçiren genç kadın kurtarılamadı.

7 aylık bebeği olan kadının dişlerini yaptırmak için Türkiyeye geldiği ve kalça estetiği de yaptırdığı bildirildi. Agoglianın abisi, genç kadını riskli olan kalça ameliyatına girmemesi için ikna etmeye çalıştıklarını söyleyerek Türkiyeye ameliyat için gitmeyi düşünen varsa onlara yapmayın demek istiyorum. Erkek arkadaşı bile buna karşı çıkıyordu ama o bu kararı verdi. Çok riskli bir operasyon dedi.

İngiliz basınına konuşan bir kaynak, Türkiyedeki doktorların ameliyatın başarılı geçtiğini söylediğini ama Agogliadan bir süre ülkede kalmasını istediğini aktardı.

MELISSA KERRİN ÖLÜMÜ KRİZ ÇIKARMIŞTI

Daha önce de 31 yaşındaki İngiliz vatandaşı Melissa Kerrin 2019da Türkiyede kalça estetiği ameliyatı sonrası ölümü İngilterede tartışma yaratmıştı. İngiliz adli tıp uzmanının hazırladığı raporda, İstanbuldaki doktorların ameliyatın riskleri konusunda Kerre yeterli bilgi vermediği öne sürülerek İngilizlere Türkiyedeki estetik ameliyatlar konusunda dikkatli olun çağrısı yapılmıştı.

İngiliz hükümeti de kozmetik ameliyatların riskleri konusunda Türk makamlarıyla görüşme kararı almıştı.

İngiliz Sun gazetesine göre, Brezilya kalçası operasyonu İngilterede yaklaşık 10 bin sterlin, Türkiyede ise fiyatlar 3500 sterlin civarında.

Son güncelleme: 21:55 10.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı