• Turkhane Logo

Eski yardımcısı Mike Pence'den Trump'a ağır suçlamalar

16:02 12 Mart 2023 Pazar
Eski yardımcısı Mike Pence'den Trump'a ağır suçlamalar

ABDnin eski başkan yardımcısı Mike Pence, 4 yıl birlikte çalıştığı eski başkan Donald Trumpı eleştirdi. Mike Pence, Washington’da gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Ocak 2021de ABD Kongresine düzenlenen saldırıyla ilgili olarak, Başkan Trump hatalıydı. Benim seçimin sonuçlarını değiştirmeye hakkım yoktu dedi. Pence, Trump düşüncesizce sarf ettiği sözler ile benim, ailemin ve Kongredeki herkesin hayatını tehlikeye attı. Tarihin Donald Trump’ı sorumlu tutacağını biliyorum” diye konuştu. Trump ise Pencein açıklamaları ile ilgili yorum yapmadı.

ABDde 3 Kasım 2020de yapılan başkanlık seçimlerini Demokrat Partinin adayı Joe Biden kazanmış, seçimlerde hile yapıldığına yönelik asılsız iddialarını tekrarlayan Trump ise seçim sonuçlarını kabul ettiği için Pence’e tepki göstermişti. Pencein, ABD Başkan Yardımcısı olarak, eyaletlerden gelen seçim sonuçlarını resmiyete dökme yetkisi bulunuyordu.
6 Ocak 2021de binlerce Trump destekçisi ABD Kongresine saldırmıştı. Trump destekçilerinden bazıları Pencein asılmasını istemişti. Pence olaylar sonrası güvenli bir yere götürülmüştü.
Trump, 2024te yapılacak başkanlık seçimlerinde yarışmak istiyor ve bunun için önce Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı seçilmesi gerekiyor. Pence de daha önce başkanlık yarışına girebileceğinin sinyalini vermişti. ABDnin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley, geçen ay başkan aday adayı olduğunu açıklamıştı. Cumhuriyetçi Partide başkan adaylığı yarışında adı en çok geçen isim ise Florida Valisi Ron DeSantis. 

Son güncelleme: 16:02 12.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı