• Turkhane Logo

Eski Diyanet İşleri Başkanı Erdoğan’ı hedef aldı: Gazze’nin hesabı sorulacaktır

16:50 26 Mart 2024 Salı
Eski Diyanet İşleri Başkanı Erdoğan’ı hedef aldı: Gazze’nin hesabı sorulacaktır





15 Temmuz’un simge isimlerinden ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk tasfiye ettiği kişiler arasında bulunan eski Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, Gazze konusunda aralarında Erdoğan’ın da bulunduğu Müslüman ülke idarecilerini hedef aldı.



Eski Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, Gazze’de katledilen her masum çocuğun hesabının sorulacağını belirterek, “Bu hesap siyonist İsrail’e değil, onu destekleyen küresel güçlere değil, tüm Müslüman ülke idarecilerine, dünyayı idare eden güç sahiplerine de sorulacaktır” dedi.



SESSİZ KALAN ÜLKE LİDERLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ



Görmez, YouTube’dan yayınladığı videoda, Gazze’de yaşananlara sessiz kalan ülkelere ve liderlerine tepki gösterdi. İsrail’in Gazze halkına yaptıklarının sadece savaş denilerek geçiştirilemeyeceğini söyleyen Görmez, ölmeyenlerin ise dünyadan tecrit edilmeye, açlığa, susuzluğa mahkum etmeye, hastalığa maruz bırakmayı ve insanı yardımdan dahi mahrum etmeyi sadece savaş diyerek geçilemeyeceğini söyledi.



GAZZE’DEKİ DİRENİŞ EN MEŞRU CİHAD



Gazzelerin gösterdikleri direnişin insanlık tarihinin en meşru cihadı olduğunu belirten Görmez, “Kurtuluş mücadelesi vermek elbette en büyük cihattır” dedi. Filistin’e komşu ülkelere düşen vazifelerin olduğunu anlatan Görmez, bu taarruzu durdurmak için ellerinden gelen bütün çabayı göstermelerinin gerektiğini söyledi.



TÜM MÜSLÜMAN ÜLKE İDARECİLERİNE HESAP SORULACAK



“Şüphesiz her Müslüman ülke hükumetlerinin Gazze’deki zulmü durdurma hususunda bir mazeretleri vardır” diyen Görmez, “Ancak katledilen her masum çocuğun hesabı mutlaka sorulacak. Bu hesap siyonist İsrail’e değil onu destekleyen kürsel güçlere değil, tüm Müslüman ülke idarecilerine, dünyayı idare eden güç sahiplerine de sorulacaktır. Reel-politik mazeretler hiç bir idareciyi mahşer günündeki büyük hesaptan kurtaramayacak” dedi.

Son güncelleme: 16:50 26.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı