• Turkhane Logo

Eski amiral Türker Ertürk: Hukukla olmazdı; tasfiye için 15 Temmuz’a ihtiyaç vardı

14:25 19 Temmuz 2023 Çarşamba
Eski amiral Türker Ertürk: Hukukla olmazdı; tasfiye için 15 Temmuz’a ihtiyaç vardı









Eski amiral Türker Ertürk, iktidarın 15 Temmuz’u bilerek engellemediğini söyledi. Sözcü TV’de katıldığı programda konuşan Ertürk, Tayyip Erdoğan’ın, “Darbeyi eniştemden öğrendim.” sözlerinin gerçekçi olmadığını anlattı.



Türker Ertürk, 15 Temmuz günü sadece vereceğim emirlerle 15 Temmuz darbe girişimini engellerdim. 15 Temmuz darbe girişimi engellenmedi. Engellenebilirdi. Sayın Erdoğan, ‘Darbeyi eniştemden öğrendim’ dedi. Buna katılmıyorum. Çünkü bu Hulusi Akar ve Hakan Fidan bana bunu rapor etmedi demektir. Tasfiyet et, onları yargılat, yaptın mı? Yapmadın. Demek ki onlar sana sadık kaldı. Peki bu girişime neden ihtiyaç vardı. Çünkü gayri hukuki bir döneme ihtiyaç vardı bunları tasfiye edebilmek için. Normal yargı ve demokratik yöntemlerle bu iş olamazdı.” dedi.



ALLAH’IN LÜTFU!



AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 15 Temmuz sonrası yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’u ‘Allah’ın bir lütfu’ olarak tanımlamış ve bu sayede TSK’yı ‘temizlediklerini’ söylemişti.



NORMAL SÜREÇLERLE ATMAYA KALKSAK 2030’A KADAR SÜRERDİ



Yine bir başka AKP’li üst düzey yönetici Numan Kurtulmuş da “Eğer normal süreçlerle bunları atmaya kalksaydık 15 Temmuz’dan sonra bunları 2020 yılına kadar, 2030 yılına kadar devlet memurluğundan çıkaramazdık. Devlet kendini korumak için böyle acil olağanüstü bir tedbir almıştır.” ifadelerini kullanmıştı.



BOZDAĞ: SUÇ YOK, İDARİ TASARRUF!



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir televizyon programında, hukuksuz KHK’larla ihraç edilenlerin mutlaka suçlu olmadığını, bu ihraçların adli değil idari bir tasarruf olduğunu itiraf etmişti. Bozdağ’ın açıklamasına göre ‘suçlu-suçsuz’ ayrımı yapılmaksızın onbinlerce insan ihraç edilmişti.



Son güncelleme: 14:25 19.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı