• Turkhane Logo

Eski AKP'lilerden itiraflar: İki pişmanlığım var

AKP'den koparak yeni parti kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ekibinden başkanlık referandumuna ilişkin pişmanlık itirafları gelmeye devam ediyor.

18:12 13 Ocak 2020 Pazartesi
Eski AKP'lilerden itiraflar: İki pişmanlığım var
AKP'den koparak yeni parti kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ekibinden başkanlık referandumuna ilişkin pişmanlık itirafları gelmeye devam ediyor.

Davutoğlunun kurucusu olduğu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş sonrası çok kötü yönetim süreci yaşanıyor derken, Biz Ak Parti içinde görev yaptığımız süreçte birçok konuda uyarılarımızı yaptık. Oy verme sırasında kerhen oy verdik ifadesini kullandı.

BirGünden Aycan Karadağın haberine göre Özdağ, AKP içinde görev yaptığı süre içinde yaşanan bazı konularla ilgili pişmanlıkları olduğunu dile getirirken başkanlık konusu ve çözüm sürecini de değerlendirdi.
Özdağ, “Birçok konuda yanlış gördüklerimizi dile getirdik. 2013ten Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçen süre Ak Parti açısından kötü bir yönetim dönemidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş sonrası çok kötü yönetim süreci yaşanıyor diye konuştu.
Çözüm sürecinde kararın doğru ama uygulamaların yanlış olduğunu savunan Özdağ, Bu konuda sıkça uyarılarda bulunduk. Keşke daha cesur olsaydık” diyor.
Gelecek Partisinin milletvekili transferine karşı olduğunu da dile getiren Selçuk Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:
Bizim partimize geçmek için bizlerle görüştüğü ve gelmeye hazır olan vekiller iddiası var. Biz başka partiden seçilen insanların istifa edip başka partiye geçmesini kabul etmiyoruz. Gerekirse bağımsız kalabilir. Bağımsızken destek verebilir. Ama o partinin oyu ile seçilen başka partiye geçmesin. Ama partimiz üzerine oynanan oyunlar devam ederse, Meral Akşenere yapılan bize yapılmak istenirse o zaman men dakka dukka deriz, çalmayın kapımızı çalarız kapınızı deriz ve transferimizi de yaparız.

Son güncelleme: 18:12 13.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı