• Turkhane Logo

Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kardeşine dolandırıcılık suçlaması

17:50 16 Şubat 2024 Cuma
Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kardeşine dolandırıcılık suçlaması





Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca ile eşi Muharrem Atmaca‘nın sahibi olduğu İbrahim Yapı isimli inşaat şirketi, sözde lüks evleri maket üzerinde yüzlerce kişiye sattı. Mağdurlar evlerin yıllardır teslim edilmediğini, çiftin de kayıplara karıştığını iddia etti.



Birgün’ün haberine göre, 2019 ve 2020 yıllarında yaklaşık 400 kişi, önceki Adalet Bakanı AKP’li Abdulhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca ile eşi Muharrem Atmaca’nın sahibi olduğu İbrahimli Yapı isimli inşaat şirketinden ev almak istedi.



Vatandaşlara konut projelerinin maketleri gösterildi. Yaklaşık 400 kişi tüm birikimlerini bu şirkete teslim etti. Ancak şirket, aradan yıllar geçmesine rağmen evleri teslim etmedi. Şirketin sahibi Atmaca çiftinin kayıplara karıştığı iddia edildi.



SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN EYLEM YAPIYORLAR



İbrahimli Yapı’nın maket üzerinden sattığı konut projelerinin başında ise Etiler, Beykoz, Yesem, Ortaköy ve Marina Sitesi geliyor. Konut mağdurları ise uzun süredir seslerini duyurmak için eylemler yapıyor.



Ev satın alanlar “Maket üzerinden ev almamız eleştirilebilir. Nasıl güvenip paranızı verdiniz diye soranlar olabilir. Cevabı çok basit. Şirketin sahibi, önceki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kız kardeşiydi” dedi.

Son güncelleme: 17:50 16.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı