• Turkhane Logo

Eski ABD Başkanı Trump, resmen gözaltında

21:25 04 Nisan 2023 Salı
Eski ABD Başkanı Trump, resmen gözaltında





Hakkında ceza davası açılan eski ABD Başkanı Donald Trump, mahkeme salonuna giriş yapmasının ardından resmen gözaltına alındı.



Amerika’nın siyasi tarihinde bir ilk yaşandı ve cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan ilk eski ABD Başkanı Donald Trump, resmen gözaltına alındı.



Euronews‘ün aktardığına göre; Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 2016 yılında porno yıldızı Stormy Daniels’a bir cinsel ilişki sonrası yaptığı “sus payı” ödemesiyle ilgili davada cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan ilk eski ABD Başkanı Donald Trump, bugün (4 Nisan) mahkeme salonuna geldikten sonra Gizli Servis eşliğinde bölge savcısının ofisine gitti.



Trump, kendisine yöneltilen suçlamaları dinlemek üzere hakim karşısına çıkacak.



Ayrıca Trump, teslim olduğunda, diğer herkes gibi sabıka fotoğrafı çekildi ve parmak izi gibi rutin işlemlerden geçirilecek.



Mahkeme binasının önünde büyük bir kalabalık bulunuyor. Trump, mahkeme binasına girmeden önce güvenlik duvarının arkasından kalabalığa el salladı.



Fox muhabiri, Trump’ın mahkemeden sonra ana kapıdan çıkmasının beklenmediğini söyledi. Muhabir, mahkeme binasının önündeki kalabalığa silah kontrolü yapılmadığını, dolayısıyla Gizli Servis’in böyle bir risk almayacağını öngördü.



Sosyal medya platformu Truth Social üzerinden mahkeme binasına girmeden kısa süre önce açıklamada bulunan Trump, “Aşağı Manhattan’a, mahkemeye doğru yoldayım. Gerçek dışı geliyor. Vay be. Beni gözaltına alacaklar. Amerika’da bunun olduğuna inanamıyorum” yazdı.



Konuya vakıf iki kişinin AP‘ye verdiği bilgiye göre, Trump, Manhattan’daki büyük jüri tarafından hazırlanan iddianamede, en az biri ağır suç olmak üzere, iş kayıtlarında tahrifat yapmakla suçlanıyor.

Son güncelleme: 21:25 04.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı